(VIDEO) Održan miran protest zbog presude policajcu Milošu Grandiću

       

Građani i kolege policajca Miloša Grandića okupili su se danas ispred suda u Sutjeskoj ulici kako bi mirnim protestom ukazali, na kako oni kažu sramnu presudu po kojoj je ovaj policajac osuđen na 3 godine zatvora zbog prekoračenja nužne odbrane.

Podsetimo, Miloš Grandić (34) policajac i brat poginulog Vladimira Grandića, nepravosnažno je osuđen na tri godine zatvora, po optužnici da je van dužnosti pokušao da ubije Dejana Makanića, posle saobraćajnog incidenta u Daničićevoj ulici, 19. januara 2014. godine.

Obrazlažući presudu, sudija Rade Kalajdžija rekao je, da je Grandić imao pravo da se brani, jer ga je Makanić napao i udario i povredio metalnom teleskopskom palicom, ali da je kao policajac, napad mogao da spreči i na drugi način, da ga savlada ili da ispali hitac u vazduh, prenose “Novosti”.

“Ovo je podrška ne samo Milošu već i svima onima koji jednom mogu doći u poziciju da se brane od naoružanog napasnika i time rizikuju da na pravdi Boga odu u zatvor!
Ako su osudili policajca koji je u krajnjoj nuždi odbranio sebe i po svim pravilima morao biti oslobođen svih optužbi, kako bi tek osudili sve nas ostale” , Rekao nam je jedan od okupljenih građana

8
Komentari:

4 Komentara
4 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
8 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Vlada

To se se tretira svima kao pokušaj ubistva… Njemu život nije bio ugrožen i kada je potegnuo oružje napad je prestao. Zakon isti za sve. Uzmite pogledajte presude slične gde nije u pitanju policajac nego civil ako je neko pucao na nekog nema ispod 5 godina. Što nije pucao u noge da ga onesposobi nego u glavu. Ne nego je dobio batine pa iz kompleksa i obesti da mu pokaže. Malo je dobio

12345

Vlado, zamolila bih te da se ne praviš pametan i ne komentarišeš ako si neupućen a vidim po tvom komentaru da nisi! Zbog takvih kao što si ti nam i jeste ovako.

12678

Treba stati na rep policiji koja misli da je uhvatila boga za onu stvar

Dušica

Policajac jeste izvadio vatreno oružje, ali sa njime nije pucao u nasilnika nego ga udario drškom što je fer odbrana s obzirom da je po njemu udarano metalnom šipkom. Između ostalog u svemu tome je upozorio više puta, čak i pokazao značku.

Nenad

Voleo bi da se gospodin sudija Kalajdžija nađe u istoj takvoj poziciji pa da vidimo kako bi se odbranio i koja bi on to “DRUGA SREDSTVA” koristio…

Goran

Ti misliš da sudije uvek sude po zakonu ili po pravdi Boga istinitog?

L0RY

Ma kakva odbrana? Kako nekom sme da padne na pamet da digne ruku na službeno lice?
Kakve su to gluposti u zakonodavstvu?
Kriminalci su nam se previše raskomotili

pera24

Svrha ovako besmislenih presuda jeste rušenje države. Nije sudija tako nevešt u tolikoj očiglednoj neobjektivnosti.
Ovo je više poruka građanima: vidite šta se dešava službenom licu, pa šta vi mravi možete očekivati za sebe?
Ceo tzv intelektualni vrh u Srbiji preuzele su kursadžije svakojakih NVO koji objsšnjavaju ljudska prava, evropske tekovine i slično.
Pa savetnik samog predsednika je Toni Bler, šta dalje reći?