(VIDEO) Održan miran protest zbog presude policajcu Milošu Grandiću

       

Građani i kolege policajca Miloša Grandića okupili su se danas ispred suda u Sutjeskoj ulici kako bi mirnim protestom ukazali, na kako oni kažu sramnu presudu po kojoj je ovaj policajac osuđen na 3 godine zatvora zbog prekoračenja nužne odbrane.

Podsetimo, Miloš Grandić (34) policajac i brat poginulog Vladimira Grandića, nepravosnažno je osuđen na tri godine zatvora, po optužnici da je van dužnosti pokušao da ubije Dejana Makanića, posle saobraćajnog incidenta u Daničićevoj ulici, 19. januara 2014. godine.

Obrazlažući presudu, sudija Rade Kalajdžija rekao je, da je Grandić imao pravo da se brani, jer ga je Makanić napao i udario i povredio metalnom teleskopskom palicom, ali da je kao policajac, napad mogao da spreči i na drugi način, da ga savlada ili da ispali hitac u vazduh, prenose “Novosti”.

“Ovo je podrška ne samo Milošu već i svima onima koji jednom mogu doći u poziciju da se brane od naoružanog napasnika i time rizikuju da na pravdi Boga odu u zatvor!
Ako su osudili policajca koji je u krajnjoj nuždi odbranio sebe i po svim pravilima morao biti oslobođen svih optužbi, kako bi tek osudili sve nas ostale” , Rekao nam je jedan od okupljenih građana

8 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Vlada
18/06/2018 16:17

To se se tretira svima kao pokušaj ubistva… Njemu život nije bio ugrožen i kada je potegnuo oružje napad je prestao. Zakon isti za sve. Uzmite pogledajte presude slične gde nije u pitanju policajac nego civil ako je neko pucao na nekog nema ispod 5 godina. Što nije pucao u noge da ga onesposobi nego u glavu. Ne nego je dobio batine pa iz kompleksa i obesti da mu pokaže. Malo je dobio

12345
18/06/2018 17:19
Reply to  Vlada

Vlado, zamolila bih te da se ne praviš pametan i ne komentarišeš ako si neupućen a vidim po tvom komentaru da nisi! Zbog takvih kao što si ti nam i jeste ovako.

12678
19/06/2018 10:54
Reply to  12345

Treba stati na rep policiji koja misli da je uhvatila boga za onu stvar

Dušica
18/06/2018 19:48
Reply to  Vlada

Policajac jeste izvadio vatreno oružje, ali sa njime nije pucao u nasilnika nego ga udario drškom što je fer odbrana s obzirom da je po njemu udarano metalnom šipkom. Između ostalog u svemu tome je upozorio više puta, čak i pokazao značku.

Nenad
18/06/2018 16:45

Voleo bi da se gospodin sudija Kalajdžija nađe u istoj takvoj poziciji pa da vidimo kako bi se odbranio i koja bi on to “DRUGA SREDSTVA” koristio…

Горан
23/06/2018 08:30
Reply to  Nenad

Ти мислиш да судије увек суде по закону или по правди Бога истинитог?

L0RY
18/06/2018 21:57

Ma kakva odbrana? Kako nekom sme da padne na pamet da digne ruku na službeno lice?
Kakve su to gluposti u zakonodavstvu?
Kriminalci su nam se previše raskomotili

pera24
19/11/2018 03:32

Сврха овако бесмислених пресуда јесте рушење државе. Није судија тако невешт у толикој очигледној необјективности.
Ово је више порука грађанима: видите шта се дешава службеном лицу, па шта ви мрави можете очекивати за себе?
Цео тзв интелектуални врх у Србији преузеле су курсаџије свакојаких НВО који објсшњавају људска права, европске тековине и слично.
Па саветник самог председника је Тони Блер, шта даље рећи?