Novosadska policija je nakon višemesečnog operativnog rada u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i kolegama iz Republike Hrvatske uhapsila 13 članova organizovane kriminalne grupe osumnjičene za krijumčarenje ljudi.

Ova kriminalna grupa se sumnjiči da je omogućila nedozvoljen prelaz državne granice i tranzit na teritoriji Srbije i Hrvatske za 82 ilegalna migranata iz Irana i Iraka i Avganistana, a od njih su uzeli po 1.500 evra.

  • Prema navodima iz MUP-a u sinhronizovanoj akciji na području Beograda, Subotice, Kule, Bača i Šida, uhapšeno je 12 državljana Republike Srbije.

Kako prenosi Blic.rs uhapšeni su G. D. (42) za koga se sumnja da je organizator ove kriminalne grupe, zatim M. J. (34), M. B. (32), M. Đ. (49), M. V.

(23), M. Đ. (57), V. P. (53), Z. Đ. (52), S. G. (60), B. M. (46), D. T. (44) i G. M. (40), kao i državljanin Avganistana A. H. (32). Krivičnom prijavom za krijumčarenje ljudi i ndozvoljen prelaz državne granice koja je protiv njih podneta obuhvaćena je još jedna osoba koja se već nalazi u pritvoru zbog drugog krivičnog dela – preciziraju u novosadskoj policiji.

Autor: nsuzivo.rs/Blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments