Pedesetak funkcionera i pristalica stranke “Srpska desnica” juče je u Novom Sadu na skupu pod nazivom “Naša država naša pravila” kritikovalo Ligu socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV).

Na skupu ispred Sportskog i poslovnog centra “Vojvodina” (SPENS) razvili su transparent “Naša država naša pravila”, a potom u povorci otišli do LSV i NDNV.

Skup je obezbedjivalo desetak policajaca u civilu, ali je kod prostorija LSV-a izbio fizički obračun dvojice pristalica “Srpske desnice”.

U koloni su bili predsednik “Srpske desnice” Miša Vacić, predsednik novosadskog odbora te stranke Mihailo Janjić, a uočen je i Branislav Puhalo, bivši telohranitelj generala Ratka Mladića, koji je prvostepeno osudjen pred Haškim tribunalom na doživotni zatvor zbog genocida i drugih ratnih zločina.

Vacić je NDNV optužio da su “strani plaćenici” koji napadaju Srpsku pravoslavnu crkvu i “srpske svetinje”.

LSV desnicu smatara fašističkim talogom

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje jučerašnju manifestaciju fašizma na ulicama Novog Sada.

Pod parolom „Naša država – naša pravila“, grupica od nekoliko desetina pripadnika profašističke organizacije „Srpska desnica“ je nesmetano marširala glavnim gradom Vojvodine, šireći govor mržnje i izvikujući šovinističke i fašističke parole. Tom prilikom izgovorene su u javnom prostoru protivustavne parole i otvorene pretnje o zatiranju Vojvodine. Osim pretnji i uvreda nezavisnim medijima i novinarima, grupa fašista pod vođstvom Miše Vacića je skandirala antivojvođanske parole i klicala osuđenim ratnim zločincima.

LSV poziva državu a pre svega tužilaštvo da reaguje i skloni fašistički talog sa vojvođanskih ulica. Ukoliko to ne učine institucije sistema, Liga će se neposredno i u praksi pozabaviti antifašističkom aktivnošću, ako se pomenuta grupa nerealizovanih nasilnika ponovo pojavi na našim ulicama.

Fašizam i njegova pravila u Vojvodini i Novom Sadu neće proći!

Autor: nsuzivo/Beta

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Mare
22/10/2018 17:39

Vacić i cirkus Kolorado

Nikola
23/10/2018 14:55

Konacno imamo pravu desnicu.Podrska srpskoj desnici!!