(VIDEO) Svi će poželeti užinu kao vaše dete

       

Pripremiti zdrav, izbalansiran obrok koji će biti primamljiv za dečije oko a na sve to i ukusan veliki je izazov za roditelje. Međutim, osmišljavanje školske ili bilo koje druge užine ne mora biti preterano težak zadatak.

Uz nas ćete vrlo lako sa namirnicama koje već imate u kući ili uz manju nabavku, napraviti obrok koji vaši klinci neće moći da odbiju i sa velikim oduševljenjem će poneti u školu.

Hajde da zamenimo peciva, čipseve i sendviče nečim hranljivim, a prikladnim i za one najveće probirljivce. U ovim predlozima ćete pronaći kikiriki puter kao veliki izvor proteina, kruške kao neprocenljivo bogatsvo kalijuma koji je prisutan u svim ćelijama i od suštinske je važnosti za rad nervnog sistema kod mališana, osobađanje energije iz mišića i kontrolu njihovog grčenja.

Borovnice su riznica vitamina i minerala, grožđe je veliki antioksidans i deluje kao prirodni tonik. Hleb smo zamenili pirinčaim galetama, a sve prerađene namaze zamenili smo humusom. Zadovoljna mama, zadovoljna deca.

Evo kako smo mi to zamislili. Probajte i javite nam utiske i tagujte nas na sliku vaše užine, biće nam drago da vidimo koja je to kombinacija vaš izbor.

 

Uživajte!

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: