(VIDEO) VUČEVIĆ: Besplatnim obdaništem podržavamo pronatalitetnu politiku

       

Troškove boravka dece u vrtićima u Novom Sadu od 1. januara kompletno će snositi gradska uprava, roditelji više ništa neće plaćati, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Gradonačelnik je najavio da će Skupština grada na sednici 11. decembra razmatrati budžet za narednu godinu i doneti odluku da se u stoprocentnom iznosu pokriju troškovi dece u državnim vrtićima.

“Boravak oko 16.500 dece u vrtićima u Novom Sadu potpuno će Grad finansirati. Želimo na taj način da pomognemo pronatalitetnu politiku. Ovo je najbolji pokazatelj napretka grada, i dokaz da su investicije dale rezultate”, rekao je Vučević za TV Pink.

On je podsetio da država izdvaja novac za vantelesnu oplodnju, najavljuje se izgradnja stanova za mlade bračne parove po povlašćenim cenama, ali da su oni kao lokalna samouprava želeli da se uključe i daju doprinos tako što će roditelje osloboditi plaćanja vrtića za decu.

Autor: nsuzivo.rs

2
Komentari:

1 Komentara
1 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
2 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Drug Ilija

Verujemo da i ostali deo Srbije očekuju ovakve pogodnosti..jer svi smo isti…

Nina

Sad smo svi isti, a kad se dele pare za porodilje u Beogradu i Srbiji a u Vojvodini ne, onda nismo isti…to niko ne komentarise. Uvek se Vojvodina gledala odvojeno i nikom nije smetalo sad kad se dobija nesto besplatno sad se svi javljaju