Vidovdanske nagrade uručene najboljim novosadskim učenicima

       

Na platou kod sat-kule na Petrovaradinskoj tvrđavi uručene su pohvalnice, odnosno Vidovdanska nagrada koja se učenicima dodeljuje svake godine na Vidovdan, a nju čini i novčani iznos koji zavisi od osvojenog mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima koja su se održala prošle školske godine.

Priredbu je uveličao nastup hora Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj“, a prisutnima su se pored gradonačelnika u ime nagrađenih obratili i direktor te gimnazije Radivoje Stojković, kao i učenik Boris Lačanski koji je osvojio 1. mesto na Evropskom juniorskom takmičenju u plivanju u Rumuniji.

Ovom prilikom učenike je pozdravio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

“Novi Sad je 2015. godine ustanovio Vidovdansku nagradu za učenike koji ostvaruju odlične rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima iz nauke i sporta, a od ove godine smo proširili krug nagrađenih sa međunarodnih školskih olimpijada. Raduje nas što svake godine imamo sve više nagrađenih đaka novosadskih škola. To su naši šampioni i ponos, koji nam svakodnevno ulivaju nadu i daju garanciju da će ovaj grad biti bolji, lepši i razvijeniji u budućnosti”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Grad Novi Sad je za Vidovdansku nagradu za školsku 2017/2018 obezbedio sredstva u iznosu od 11.700.000 dinara, što je za oko 500.000 dinara više nego što je bilo obezbeđeno za prošlu školsku godinu. Dodeljeno je 836 Vidovdanskih nagrada, i to za ukupno 755 učenika, od čega 399 nagrada za 371 učenika osnovnih škola i 437 nagrada za 384 učenika srednjih škola, što je za preko 120 nagrada više u odnosu na prethodnu godinu. Pored ovih nagrada, u ovoj školskoj godini, na osnovu Zaključka Gradonačelnika, dodeljeno je i pet Vidovdanskih nagrada učenicima za izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim i evropskim takmičenjima i prvenstvima u oblasti sporta i umetnosti za decu školskog uzrasta, koje nisu u organizaciji ministarstva nadležnog za prosvetu ili ministarstva nadležnog za sport i omladinu i to za osvojeno prvo mesto u pojedinačnom nastupu nagrada u iznosu od 45.000 dinara, a za osvojeno treće mesto u iznosu od 35.000 dinara.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments