Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Na platou kod sata na Petrovaradinskoj tvrđavi danas su zvanično uručene Vidovdanske nagrade za najbolje osnovce i srednjoškolce Novog Sada. Nagrade su uručili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i Jelena Marinković Radomirović, predsednica Skupštine Novog Sada.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Svečanu dodelu nagrada otvorio je hor gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” sa himnom Republike Srbije.

-Ovo je svakako jedan od najlepših događaja i konačno nije onlajn. Uvek je mnogo bolja živa reč, živa slika, kada možemo da vidimo oči, da vidimo osmehe. Vi ste draga deco, učenici osnovnih i srednjih škola, kao i nastavnici, razlog zašto je Novi Sad poseban grad i zašto je Vidovdan nama još svetiji. Da ne slavimo poraze, već pobede- rekao je gradonačelnik.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Vučević je dodao i da se Novi Sad širi i razvija upravo kako bi pratio razvoj dece i kako bi omogućio da imaju najbolje uslove.

-Ne mislim samo na škole, već ceo grad mora da prati novi duh i vreme koje dolazi. Samo ime našeg grada kaže da je nov i mi nemamo prava da kaznimo generacije koje dolaze. Taj razvoj dolazi sa obrazovanjem, a đaci će tražiti razvijeniji grad i uslove. Na Vidovdan se može videti budućnost, ja sam privilegovan jer gledam u našu budućnost, a to ste vi- istakao je prvi čovek Novog Sada.

Prisutnima se obratio i Jovan Travica, profesor i dirigent gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj”, rečima da mu je izuzetno drago što su ovi učenici i nastavnici pokazali prave vrednosti.

-Kada školsku godinu završavamo ovde pored sata to je znak da je ona bila uspešna, a pogovoto ova godina koja je bila puna iskušenja- kazao je Travica.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Najveću pažnju privukao je Nikola Kušlaković, iz gimnazije “Isidora Sekulić”, koji je osvojio treće mesto na Međunarodnom forumu naučne omladine “Korak u budućnost”, održanom u Moskvi. Dobitnik je nagrade za istraživački rad u oblasti matematike i računarstva.

-Maturant sam gimazije “Isidora Sekulić” i velika mi je čast da budem danas na ovom mestu sa najuspešnijim učenicima i njihovim nastavnicima u protekloj školskoj godini. Uspeli smo donesemo odličja sa međunarodnih i republičkih takmičenja u naš Novi Sad. Ovo je jedan od najlepših dana za nas đake jer se nagrađuje naš rad, trud, pripremajući se za takmičenja- naveo je Nikola.

Grad Novi Sad obezbedio je za Vidovdanske nagrade sredstva u iznosu od 11.700.000 dinara.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Svjetlana
28/06/2021 11:00

Toliko ponosna,toliko sretna.Nisam ni znala da se moze toliko covek lose osecati uz toliko lepa osecanja,jer se neko nije udostojio da odradi svoj posao kako treba

Last edited 1 godina ranije by Svjetlana