foto: Galerija Matice srpske

Posetioce Galerije Matice srpske  u petak i subotu očekuju tri kulturna dešavanja. U petak 9.februara, u 18 časova biće održano predavanje ’’Umetnost i moda’’ , dok je subota rezervisana za najmlađe posetioce.

Predavanje ’’Umetnost i moda’’ posvećeno je modi i modnim detaljima na slikama iz kolekcije Galereije Matice srpske, a posetioci će moći da vide i modne kreacije inspirisane ličnostima sa slika naših poznatih autora u prethodna tri veka.

Tako će ’’Kraljica Marija Karađorđević’’ i ’’Sofija Dunđerski’’ Paje Jovanovića,  ili ’’Dama sa kanarincem’’ Novaka Radonića biti povod za razgovor o modi.   Posetioce će sa glavnim obeležjima mode u prošlosti upoznati Mijana Brmbota.

Kreativna radionica namenjena deci Idiličan dan na selu’’,  biće održana u subotu, 10.februara od 11 do 12.30 sati.

Zainteresovana deca, uzrasta od 5 do 11 godina na radionici će moći da nauče kako se u seoskim domaćinstvima živelo u prošlosti, a do kraja radionice deca će savladati osnovne tehnike tkanja na malim ‘’razbojima’’ napravljenim od kartona.

Radionice subotom otvorene su za svu zainteresovanu decu uzrasta od 5 do 11 godina, a cena ulaznice je 150 dinara.

Takođe, 10. februara u 12 sati na Trgu slobode, u okviru Festivala ljubavi, kustosi i konzervatori Galerije će prirediti kreativnu radionicu ’’Zastave sveta’’ na kojoj će deca moći da nauče 30 različitih zastava zemalja Evrope, Azije i Amerike i da ih kredom nacrtaju na Trgu.

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments