Tokom vikenda u Galeriji Matice srpske posetioce očekuju tri kustoska tumačenja stalne postavke – tumačenje “Zbirke primenjene umetnosti Galerije Matice srpske” (u petak, 12. jula u 19 sati) i dva tematska vođenja pod nazivom “Istorija u slikama – događaji koje su umetnici ovekovečili na svojim delima” (u subotu, 13. jula u 13 i 17 sati) i “Čitanje između redova – skrivena simbolika na umetničkim delima” (u nedelju, 14. jula u 13 i 17 sati).

U okviru manifestacije Leto na Trgu galerija, ovog četvrtka, 11. jula, u 21 sat u zajedničkom vrtu Galerije Matice srpske i Spomen-zbirke Pavla Beljanskog biće predstavljena  putopisna priča “Zemlja izlazećeg Sunca u očima umetnika” dr Snežane Petrović.

Galerija Matice srpske i ove godine organizuje kreativne radionice za decu u okviru manifestacije Novosadsko dečije leto 9. Ovogodišnji program inspirasan je temom “Dunav je naše more”. Kroz pet kreativnih radionica, koje će biti održane tokom naredne nedelje od 15. do 19. juna, u Galeriji Matice srpske deca će posmatrajući umetnička dela iz galerijske kolekcije otkrivati priče koje reka Dunav sa sobom nosi.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments