Na vanrednoj konferenciji za novinare, koju je organizovalo JКP “Vodovod i kanalizacija“, a povodom restrikcija vode zbog radova na priključenju cevovoda na Žeželjevom mostu, novinarima su se obratili Miroslav Jelečanin, rukovodilac Službe distribucije i proizvodnje vode i Marko Veličković, rukovodilac Službe projektovanja i realizacije.

Jelečanin je istakao da su radovi na povezivanju čvorišta na izvorištu Petrovaradinska ada planirani te da se sada radi povezivanje novog dovodnika koji ide preko novog Žeželjevog mosta.

“Povezivanje čvorišta iziskuje dosta vremena i dok traju radovi usrkaćeni smo za 25 odsto sirove vode, odnosno 300 – 350 litara u sekundi, što je i dovelo do restrikcija u vodosnabdevanju. Preko Žeželjevog mosta ide 2/3 vode s Petrovaradinske ade, a preko mosta Duga 1/3 sirove vode, što znači da smo izgubili veliku količinu vode. Trenutno, s izvorišta Ratno ostrvo dobijamo 650 litara, a s Petrovaradinske ade 200 litara u sekundi, dok količina vode u redovnim okolnostima iznosi 1.100 litara. Radove na oba gradilišta izvode treća lica te dinamika radova, kao i njihov završetak, ne zavise od nas”, objasnio je Jelečanin.

Prema rečima Marka Veličkovića, trenutni radovi se izvode jer se cevovod na privremenom demontažnom mostu uklanja zbog demontiranja mosta, a u rad pušta novi cevovod preko novog Žeželjevog mosta.

“Veći deo posla je završen, ali ostaje najkompleksniji deo kada treba u dve tačke da prevežemo i zamenimo sve zatvarače, kako bi sistem bolje funkcionisao. Radimo pod pritiskom i trudimo se da što pre završimo. Кrajnji rok za završetak radova je 18. decembar, ali nadamo se da će biti završeni i ranije”, zaključio je Veličković.

Iz gorenavedenih razloga JКP “Vodovod i kanalizacija“ prešlo je na restriktivan režim vodosnabdevanja i takav režim ostaje na snazi do završetka radova.

Autor: nsuzivo.rs

5 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Novosađanka
13/12/2018 16:39

Gradonačelniče, Kako možete da dozvolite da građani koji žive na adresi Futoški put 16, Novi sad uopšte nemaju vodu od noći 11. na 12. decembar, a za vašu informaciju danas je 13. decembar? Informacija iz Vodovoda je da ne znaju ni kada će nam stići voda. U pitanju je zgrada bez lifta! Kako da donesemo toliku vodu? Da li ste o tome razmišljali kada ste krenuli u ovu avanturu u sred decembra? Ako niste bili sposobni da nam obezbedite minimum snabdevanja vodom zašto nas o tome niste obavestili? Iz više momenata je očigledno da niste sposobni za ovu funkciju, pa… Učitaj još »

Gradjanin
13/12/2018 16:40

Sram Vas bilo.

Vanja
13/12/2018 18:13

I nije vas sramota..

Друг Бобан
13/12/2018 18:30

Само да питам… Зашто смо ми, становници приградских насеља, дискриминисани????
Сваки пут кад треба да се сече нешто у граду ми “фасујемо”!

Sanja
14/12/2018 14:47

Sad lred slavu Sv.Nikole,kad 70% stanovnistva slavi i priprema,no koment zaista.