foto: Pixabay

JKP „Vodovod i kanalizacija“ podnelo je krivične prijave protiv NN lica koja su ukrala 14 poklopaca šahtova u protekla dva meseca. Prijave su podnete i protiv lica koja se bave otkupom ukradenih rešetki i poklopaca.

’’Prema saznanjima koje ima JKP ’’Vodovod i kanalizacija’’, NN lica koja se bave prodajom ukradenih poklopaca za jedan poklopac dobiju oko 500 dinara, dok je trošak koji snosi JKP „Vodovod i kanalizacija“ procenjen na 336 hiljada dinara’’,  navodi se u saopštenju JKP Vodovod i kanalizacija.

Dodaju da su u pitanju stari poklopci šahtove blokovske kanalizacione mreže na području Novog Sada, koji u proteklih nekoliko godina nisu menjani novim duktilnim poklopcima koji imaju unutrašnje zaključavanje, jer su bili funkcionalni. Krađu poklopaca prijavljivala je Komunalna inspekcija i građani.

’’Grad Novi Sad i naše preduzeće svake godine trpi višemilionske štete zbog ovih krađa i još jednom upućujemo apel da se nađe zakonsko rešenje kojim će se stati na put krađama i uništavanju komunalnog mobilijara (šahtova, saobraćajnih znakova, klupa, dečijih igrališta…)’’, kažu u JKP  ’’Vodovod i kanalizacija’’.

U saopštenju se navodi i da su ekipe Vodovoda i kanalizacije konstantno na terenu kako bi se pokradeni poklopci što pre zameniili, i samim tim predupredile eventualne povrede i štete koje mogu biti posledica otvorenih šahtova.

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments