Po poslednjem preseku stanja iz komandno-kontrolnog centra JKP-a “Vodovod i kanalizacija“, danas, 14. decembra, u 9 časova i 30 minuta sistem vodosnabdevanja bio je stabilizovan, sa pritiskom od 2 do 2,5 bara.

Mole se sugrađani koji uopšte nisu imali vodu prethodnih dana da tu informaciju prijave na mejl kontakt.centar@vikns.rs kako bi se targetirale najkritičnije tačke i obezbedile cisterne za te lokacije.

Od 11 časova cisterne sa pijaćom vodom premeštaju se iz grada u prigradska naselja i to u centar Futoga, u Veternik kod kružnog toka i u Preradovićevu ulicu u Petrovaradinu.

S obzirom na to da su radovi koji se obavljaju obimni i kompleksni, restrikcije u vodosnabdevanju koje su na snazi od juče ostaju i dalje, do završetka radova, a po rasporedu koji je takođe najavljen. Radovi teku planiranom dinamikom i najveći deo posla obavlja se tokom noći.

Iz JKP-a “Vodovod i kanalizacija” poručuju da je potrebno određeno vreme da se sistem stabilizuje, naročito posle nekoliko sati od obustave u isporuci vode, da su cevi pune vazduha i da su u narednom periodu moguće i havarije na vodovodnoj mreži koje u ovom trenutku ne mogu da se predvide, te mole i apeluju na sugrađane da imaju strpljenja i razumevanja jer su radnici konstantno na terenu i čini sve kako bi se ispoštovali rokovi i sistem vodosnabdevanja u potpunosti normalizovao.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments