U ponedeljak, 10. avgusta na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda u naselju Rumenka primećena je veća količina mulja koja je dospela do postrojenja tokom noći, dakle sa nedelje na ponedeljak.

Ekipa JКP “Vodovod i kanalizacija” je u ponedeljak ujutro odmah izašla na teren. Po uzorcima koji su predati našoj laboratoriji utvrđeno je da je u pitanju mulj sa izvesnim tragovima derivate nafte.

Ispuštena količina mogla je da ugrozi rad postrojenja, ali to se nije dogodilo, budući da je ispuštanje materije na vreme primećeno i zadržano u predbazenu za prečišćavanje otpadnih voda, odnosno, egalizacionom bazenu.

Izlaskom na teren ekipa JКP “Vodovod i kanalizacija” je uzorkovala materiju na više mesta tražeći potencijalne pravce zagađenja i tada je utvrđeno da je zagađenje došlo iz pravca ulica koje su uz sam nasip.

Кontrolom nekoliko privrednih subjekata nije utvrđeno da su oni prekršioci, te je najverovatnije zagađenje delo individualnog čina. Slučaj je prijavljen nadležnoj inspekciji, ali i mi pratimo potencijalno sumnjive prekršioce kako bi utvrdili počinioca.

Šteta nije učinjena isključivo zahvaljujući pravovremenoj reakciji ekipe JКP “Vodovod i kanalizacija”, takođe naglašavamo da će ekipe do daljeg pratiti pomenuto područje u naselju Rumenka.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments