Tokom proteklog vikenda desio se veći broj havarija na vodovodnoj mreži u nekoliko delova grada, tačnije u ulicama Branka Radičevića, Stefana Stefanovića, Heroja Pinkija i Bulevaru vojvode Stepe. Najveći razlog svih ovih havarija leži u starosti cevi od kojih su neke postavljene pre 40 i više godina.

Na Telepu, u Ulici Heroja Pinkija, havariju je izazvao veliki koren drveta koji je usled kiše i rastresitog zemljišta probio vodovodnu cev. Saniranje te havarije trajalo je duže jer su se čekali radnici iz JКP-a “Gradsko zelenilo“ koji su trebali da uklone drvo kako bi radnici JКP-a “Vodovod i kanalizacija“ mogli da pristupe sanaciji.

U Ulici Stefana Stefanovića reč je o staroj cevi gde sekundarna mreža nije rekonstruisana od izgradnje, dok u Šafarikovoj nedavno jeste. Ipak, zbog te havarije bilo je potrebno zatvoriti i sve okolne ulice dok se sanacija ne završi. Slična je situacija bila i u Ulici Branka Radičevića na Salajki, gde je takođe u pitanju stara cev.

Na Bulevaru vojvode Stepe havarija se desila na većem priključku što je otežalo samu sanaciju te je opet bilo potrebno više vremena da se radovi završe.

“Iako je o tome već bilo reči, podsetićemo naše koristnike da ekipe koje rade na Održavanju vodovodne mreže izlaze na teren po svakoj prijavi, bez obzira da li je kvar prijavljen noću ili vikendom, ali da postoje kriterijumi na osnovu kojih se odlučuje koja će se havarija raditi prva u slučaju da ih ima više. Takođe, podsećamo da se više od 40 odsto havarija događa na nelegalno izgrađenim mrežama kojih, po našim procenama, ima nekoliko stotina kilometara.  Apelujemo na sugrađane da budu strpljivi i imaju razumevanja jer JКP “Vodovod i kanalizacija“ uvek angažuje sve raspoložive resurse kako bi u najkraćem mogućem roku završilo radove i uspostavilo uredno vodosnabdevanje. Samo ovog vikenda, tačnije u vremenskom rasponu od 18 sati, desile su se četiri velike havarije koje su, uz manje ili više poteškoća, na kraju uspešno sanirane”, navodi se u saopštenju JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments