Vojna bolnica u Petrovaradinu primaće pacijente sa akutnim respiratornim infekcijama, te će na taj način učestvovati u borbi protiv širenja koronavirusa.

Prema rečima upravnika Vojne bolnice Novi Sad potpukovnika Dragana Koruge, ova ustanova obavlja zadatke koje naloži Uprava za vojno zdravstvo, a imaju kapacitet od stotinak kreveta.

Kako je rečeno, lekari Vojne bolnice angažovani su trenutno i na zbrinjavanju pacijenata u prihvatnim centrima u Novom Sadu i Subotici.

U bolnicu su se vratili i vojni lekari specijalisti u penziji, koji su se odazvali pozivu da tokom vanrednog stanja budu angažovani u zdravstvenim ustanovama, te da doprinesu lečenju hospitalizovanih pacijenata.

Jedan od onih koji su se ponovo aktivirali tokom vanrednog stanja, jeste i hirurg u penziji Milorad Regodić. On će zajedno sa svojim kolegama, među kojima su hirurzi, internisti, ORL specijalisti, gastroenterolozi, biti angažovan u skladu sa potrebama i pružaće pomoć pacijentima zaraženim od koronavirusa.
 
“Na poziv Minsitarstva odbrane grupa penzionera iz Vojne bolnice se odazvala da da svoj doprinos u ovoj vanrednoj situaciji. Spremni smo na svaki zadatak”, poručio je Regodić za 021.rs.

Izvor: 021.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments