VREME POLUDELO ZBOG CIKLONA: u narednim danima imaćemo kišu i susnežicu, a onda preko 20 stepeni

       

Proleće nas je ovih dana napustilo, pa se suočavamo sa nižim temperaturama, kišom, a ponegde ima i susnežice. Međutim, to nije razlog da se nervirate, jer kako narodna izreka kaže: “Posle kiše dođe duga”, što znači da nam se lepo vreme vraća! Zato pogledajte detaljnu vremensku prognozu, odnosno, kroz šta sve treba da prođemo kako bi nas Sunce ponovo ogrejalo.

Iako smo se navikli na lepo vreme i visoke temperature za ovo doba godine, meteorolozi najavljuju da nam uskoro stiže promena vremena.

Narednih dana imaćemo pravu vremensku klackalicu – sunce, kišu, niže temperature, a ponegde i susnežicu. Za vikend je najavljen pad temeprature i nešto hladnije vreme za ovo doba godine.

Prema rečima meteorologa, loše vreme koje će nas zahvatiti narednih dana posledice su visinskog ciklona polja niskog vazdušnog pritiska, zbog čega će biti sveže i kišovito, ali će takve vremenske prilike kratko trajati. Dobra vest jeste da je vetar prestao da duva, ali nam umesto njega dolazi kiša.

Do vikenda se u celoj zemlji očekuje smena sunčanih i oblačnih intervala, uz povremene pljuskove sa grmljavinom koje će biti lokalnog karaktera.

– Za petak se očekuje pretežno oblačno vreme, sa povremenom kišom u nekim predelima i grmljavinom. Temperature će se kretati od 8 do 15 stepeni, jedino će na jugoistoku temperatura dostizati 18 podeok – rekao nam je meteorolog Đorđe Đurić.

Temperature će biti normalne i malo ispod prosečnih za ovo doba godine do vikenda.

Od ponedeljka ponovo možemo da se radujemo lepom vremenu, nakon kišnog vikenda, jer se očekuje porast temperature.

Za prvi dan nedelje predviđeno je da minimalna temperatura bude 5 stepena, dok će maksimalna iznositi 14. U pojedinim delovima zemlje mogući su i pljuskovi sa grmljavinom.

– Od utorka i srede očekuje se stabilizacija vremena, pri čemu će biti pretežno sunčano uz svakodnevni porast do oko 20 stepeni – rekao je meteorolog.

U utorak maksimalne temperature kretaće se oko 16-17 stepeni, a u sredu oko 19-20.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments