Foto: GoodFon

U Budisavi, u vrtiću “Zeka”, prošle godine u novembru završeni su radovi na adaptaciji tavanskog prostora, pa je tako kapacitet vrtića proširen za još četiri radne sobe.

Direktorka PU “Radosno detinjstvo” Marijana Popov izjavila je da je adaptirani prostor u ovom vrtiću, koji broji sedam grupa na srpskom i mađarskom jeziku, omogućio prijem 45 dece jaslenog uzrasta i 32 dece uzrasta od tri do 7 godina koji će ići u mešovitu grupu.

– Vrtić “Zeka” se brinuo o 74 mališana koji su bili raspoređeni u tri grupe. Investicijom vrednosti blizu 20 miliona dinara, uspeli smo da dupliramo broj dece i da obezbedimo uslove da se u ovom vrtiću po prvi put oforme i tri jaslene grupe što mnogo znači roditeljima iz Budisave i okolnih naselja. Naš cilj je da sva deca mogu da idu u vrtić u mestu u kojem žive, a važno je napomenuti i da je Novi Sad, na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem prvi grad koji je obezbedio potpuno besplatan boravak dece u vrtićima. Osluškujemo potrebe građana i trudimo se da svake godine stvorimo bolje uslove za decu svih delova Novog Sada- rekla je Dina Vučinić iz Gradskog veća za obrazovanje tokom posete ovom vrtiću.

Slavica Radišić, vaspitačica, zahvalila se u ime svojih kolega roditeljima i Gradu, koji su zajedno sa zaposlenima doprineli da ovaj vrtić bude bezdedno i prijatno mesto za decu.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments