Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević gostovao je u emisiji na Radio- televiziji Vojvodine gde je odgovarao na gradska pitanja koja su bitna sugrađanima. 

NAJMODERNIJA FABRIKA U NOVOM SADU

-Beri Kalebaut iza fabrike ima još jednu parcelu zakoju razmišlja kako će iskoristiti. Oni imaju projekciju da će iz Novog Sada izvoziti robu vrednosti od 250 miliona evra. I posle se drugi ljudi pitaju zašto je država u to uložila 40 miliona evra- istakao je on.

Za prodaju se, početkom novembra i decembra, sprema i 20 hektara dela industrijskog parka za Nidek i Kontinental.

-Već uveliko razmišljamo gde da pripremamo nove industrijske parkove van grada a da budu dobro povezani- naveo je gradonačelnik.

On je istakao da će sremska strana dobiti najviše sa četvrtim mostom i železnicom sa obilaznicom oko Petrovaradina.

-Voleo bih da tu sremsku stranu sačuvamo za stanovanje i voćarstvo. Cene nekretnina će tamo drastično skočiti. Vidite kako su skočile na Mišeluku, na Sentandrejskom putu- naveo je prvi čovek Novog Sada.

RADNIČKI UNIVERZITET ĆE BITI JEDAN OD SIMBOLA NOVOG SADA

U rekonstrukciju će biti investirano sve ukupno 12 miliona evra.

Vega IT kompanija kupila je Radnički univerzitet koji je izgoreo 2000. godine; foto: nsuzivo.rs/ Pavle Pejić

-Nažalost ova zgrada nikada nije vraćena u prvobitno stanje. U avgustu 2022. godine započeće sa radom po zvaničnim podacima a u zgradi će raditi 550 ljudi. Od toga 500 novih radnih mesta. Mi ćemo srediti ceo onaj park oko Radničkog univerziteta- ponosno je istakao Vučević.

nsuzivo.rs

 

 

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
eded
30/10/2021 11:04

Oni će izvoziti i robu i pare koje ekstra zarade uz jeftinu radnu snagu, energiju i subvencije.

Leona
31/10/2021 15:54
Reply to  eded

Naravno, ovde plaćati porez, zaposliti ljude, od negde se mora početi. Teško da mi sami možemo da otvorimo našu fabriku čokolade i da je plasiramo po celom svetu.

Jovo
31/10/2021 19:54

Oni neprave gotovu čokoladu nego smesu za proizvodnju čokolade koja se finalizuje u Poljskoj inace je to u procesu proizvodnje čokolade naj prostiji deo i najprljaviji