Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je danas, na gostovanju na televiziji Hepi, da su Srbi platili najveću cenu u 20. veku i da moramo da prođemo katarzu koju je i Nemačka prolazila nakon Hitlerove vladavine. 

Gradonačelnik se dotakao i koronavirusa u Novom Sadu, ali i situacije u celoj zemlji.

-I pored borbe sa koronom organizovali smo Poljoprivredni sajam, što je izazovno. Upseli smo da Češka bude zemlja partner, da imamo 17 stranih izlagača plus domaće i da prekinemo loš sled koji smo prekinuli od 2020. godine- rekao je gradonačelnik.

On je istakao da Španija ima preko 70 posto vakcinisanih, a da Srbija sada zaostaje sada za njima, a da je situacija u našem gradu nestabilna.

-Ima ljudi koji iz zdravstvenih razloga ne mogu da se vakcinišu, a ima i onih koji neće da se vakcinišu, po meni idiotskih stavova. Svi se igraju sa državom i životima. Situaicija u Novom Sadu je nestabilna. Škole nam rade, a to je najvažnije. Obdaništa rade, sve je u funkciji- istakao je gradonačelnik.

OVO JE SREDNJI VEK ŠTA ONI RADE

Vučević je naglasio da se uvek priča o Vučiću i da je on za druge uvek kriv za sve.

-Hrvatska za sve ono što nije dobro za nju, menja i krivi Vučića. U Crnoj Gori, gde je ozbiljna društvena podela, našli su ko im je neprijatelj je Vučić i Srbija- rekao je Vučević.

Ključni problem je što svi pričaju o suverenitetu, a ne priznaju srpski suverenitet i da nepovredivost granica ne važi samo kada je Srbija u pitanju, reči su Vučevića.

-Samo srpski narod nema pravo na samoopredeljenje. Mi smo priznali Hrvatsku, BiH, Crnu Goru. Svuda imamo napade, nigde ćirilica ne sme da se pojavi kao da je atomsko oružje. Na KiM mora da bude sve dvojezično, u Crnoj Gori se ateisti protive da se uvede novi vladika. Zamislite da mi u Srbiji ne damo da uđe muftija ili biskup, a da sve to predvodi predsednik- naveo je prvi čovek Novog Sada.

On je istakao da ima više Srba u Crnoj Gori prema poslednjem popisu, a manje Albanaca u Severnoj Makedoniji.

-Ne osporavajte Srbima da pričaju srpski i pišu na ćirilici, a nemojte ni osporavati da imamo naše hramove. Pa, to nam ni Turci ni Austrougari nisu branili- rekao je Vučević.

On se dotakao i situacije na granici, te da Srbi treba da ostanu smireni, a dijalog treba da se nastavi.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Борис
24/09/2021 10:25

Страшно, ко у време комунистичке партије све је дозвољено само не срби, српски, ћирилица. Е поздрављам све што је српско