Foto: Instagram

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević osvrnuo se na događaj koji se desio oko jedan čas iza ponoći, kada su demolirane prostorije Mesnog odbora SNS-a na Bulevaru oslobođenja, koji je izvršio 23-godišnji Nikola Novaković, sin Borislava Novakovića, iz Narodne stranke. 

-On je više puta fizički napao napao naše prostorije, razbijao i razbio staklena vrata i prozore. Po mom mišljenju to je posledica, a uzroci su politika koja se nama pokazuje gotovo svakodnevno i koja se podrazumeva u Srbiji. A to je da je normalno psovati predsedniku države majku, da je normalno da kažete da je sin predsednika kriminalac, gde je normalno da želite premijerki da bude zaključana u sobi sa Afroamerikancem, gde je normalno da otac osumnjičenog danima priča kako će nas prebiti i kako ćemo završiti u logorima- istakao je gradonačelnik.

On je naveo da je ista ta politika pokušala u julu protekle godine da zapali Gradsku kuću u Novom Sadu i da je na prostorije na Bulevaru patrijarha Pavla bačen molotovljev, za koji kaže da se “srećom nije upalio” jer su iznad njih privatne stambene jedinice.

-Sada sam siguran da će krenuti pokušaj odbrane onoga što se desilo. Šokiran sam i postupkom tužilaštva. Ja bih voleo da vidim da u Nemačkoj tužilaštvo ne uzima DNK tragove koje je policija tražila. Toliko o diktaturi u Srbiji i represiji vladajuće stranke- naglasio je Vučević.

Gradonačelnik je kazao da se nada da će ovo biti opomena i da je ponosan što je deo politike koja pokušava da nađe kompromise i rešenja.

-Nikada nikome nisam pretio da će biti prebijen, nikome nisam lomio prostorije, nisam poželeo nikome da završi na respiratoru, ali sam ponosan što smo napravili bolnicu na Mišeluku. Nek svako od nas razmisli kakvu politiku propagiraju oni koji rade ovo- reči su Vučevića.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments