Foto: Victor Harbor Times

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je Međunarodni dan medicinskih sestara, koji se obeležava svakog 12. maja. 

-One su tihi heroji naše svakodnevice. One su pomoć iz senke. One pružaju utešne reči kad ste uplašeni u bolničkom krevetu. One daju savete kad nema nikog da vas posavetuje. One su spas doktorima i pacijentima. One su medicinske sestre, žene bez kojih bi ovaj svet bio hladno i mračno mesto, žene bez kojih bi kovid pandemija bila nezamislivo teža, žene bez kojih ne možemo i ne smemo. Srećan Dan medicinskih sestara, a ako u svom okruženju imate makar jednu, vi ste bogat čovek- napisao je na svom Instagram profilu Vučević.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Сашка
12/05/2021 09:15

Можда у Немачкој. Овде онколошки пацијент добије пријатан коментар од тих сестара, тихих хероја- зашто се трудиш кад ћеш свакако умрети ускоро.

Laik
12/05/2021 20:04
Reply to  Сашка

Nijedna sestra na hematologiji KCVa (leukemija je u pitanju) nikada ni jednu ružnu reč nije rekla. Za njih imam samo reči hvale. Razumem da nailazite na svakakakve ljude, i među medicinskim radnicima i među pacijentima, ali baš da kod nas nema dobrih, nije istina. Zavisi i kako se postavite prema njima, kakvi ste sami, nisu ni one roboti nego žive duše.
Inače, svi ćemo umreti, ali nekome baš treba tako nešto reći da bi se prenuo iz samosažaljenja i da bi se pokrenuo.