Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da će građani i večeras u Novom Sadu imati mogućnost da se oproste od najvećeg kantautora na ovim prostorima Đorđa Balaševića na manifestaciji “Noć kada je Đole preplivao Dunav”, prenosi RTV

Vučević je rekao da će Grad Novi Sad logistički pomoći manifestaciju, koja će početi u 19.00 sati, ali je apelovao na sve građane na strogo poštovanje svih protivepidemioloških mera ne zaboravljajući sve opasnosti koje virus nosi.

– Razgovarao sam sa porodicom Balašević, oni smatraju da je prihvatljivo sve što je spontano. Grad će logistički pomoći organizaciju, biće prilika da napravimo lep oproštaj Đoletu – naveo je Vučević za RTS, dodajući kako će i sam biti prisutan.

Povodom sve učestalijih komentara da bi Đorđe Balašević trebalo da dobije ulicu ili da bi jedan most trebalo nazvati po njemu, gradonačelnik je rekao da je, pre svega, najvažnije poštovati želje porodice Balašević.

– Najvažnije je poštovati intimu porodice. Razumem sve nas i snažne emocije kroz koje prolazimo, ali na najvećem gubitku su oni. Sve što je do sada rađeno bilo je u skladu sa željama porodice i mogu da poručim da će sve i ubuduće biti rađeno takođe u saglasju sa porodicom Balašević – istakao je Vučević.

Prema njegovim rečima, Balašević svakako, kao, kako navodi, najveća zvezda na eksjugoslovenskom prostoru koja je postojala, zaslužuje reprezentativno mesto u Novom Sadu.

– On taj prostor i ima i zaslužio je to svojim delima”, naveo je Vučević, koji je sve pozvao da razumeju karakter Novog Sada i da “Đorđe Balašević nikada ne bi narušio taj karakter, i ono što je opevao u pesmama i knjigama – misleći na govore pokojnog umetnika da ne želi ni spomenike niti bilo šta drugo.

5 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Danijel
22/02/2021 15:09

“Ali postoji jedan problem mali u svemu tome.Ja govorim jednu iskvarenu verziju hrvatskog takozvanog SRPSKI” – Djordje Balasevic

Sve je izgovoreno u njegovoj rečenici, vredjao je Srbe za šaku Evra

Koya
22/02/2021 19:15
Reply to  Danijel

E moj balavče, zbog istog tog Đoleta juče je u Zg osvanula ćirilica. Da li je ijedan političar to uspeo ili neki bilmez kao ti? A nisam ni mislio da takav mozak kao tvoj može da shvati Đoletove reči. Zabrinuo bih se da shvataš veruj mi.

Provincijalka
23/02/2021 09:14
Reply to  Danijel

Ne znam da li znate da je njegova majka bila Mađarica, da je jedan njegov deda bio iz Osjeka ili okoline. Strogo gledano, njegov maternji jezik i nije srpski. To je možda neuspela šala, ali svakako bez loše namere. Sa druge strane, on je negovao i čuvao srpski jezik, takve metafore, takve jezičke bravure nećemo u skorije vreme naći nigde. Nemojte suditi bez pravih činjenica. Oni koji su upoznati sa likom i delom ovog velikana odlično znaju da je svaka njegova pesma skup dobrih vibracija, snažne emocije i još snažnije energije… Nadam se da će svi oni koji o Balaševiću… Učitaj još »

Jeca
22/02/2021 15:52

Nas Panonski Mornar❤Ali iskreno-corona party za sirotog coveka koji je preminuo od corone?

Detelinarac
22/02/2021 21:13

I sta sad kaze gospodin Vucevic? Evo ideli smo 20 30 HILJADA gradjana na malo prostoru.. sta velite? Zatvaracete lokale? Nema publike na utakmicama? MA NEMOJ!