Foto: ekspres.net

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević govoreći za Prvu televiziju istakao je da se nove mere predostrožnosti u našem gradu realizuju svakodnevno, bez većih problema.

Lica koja nisu poštovala mere i policijski čas, biće adekvatno sankcionisana, na način na koji je to i predviđeno. Svi Novosađani dobro su upoznati sa svojim pravima i obavezama.

Gradonačelnik je apelovao da pojedinci ne proveravaju doslednost države u sprovođenju mera, one će svakako biti realizovane, a sve u cilju zaštite zdravlja i života svih građana.

Danas je počela isporuka paketa pomoći svim penzionerima u Novom Sadu, čija mesečna penzija ne prelazi iznos od 30.000 dinara. Njih ima oko 33.000, a predviđeni paketi trebalo bi da im olakšaju situaciju kako finansijski, tako i zbog ograničenog kretanja.

U ovu akciju uključen je i Crveni krst grada Novog Sada, čije će volonteri dostavljati pakete. Pored penzionera, ova vrsta pomoći namenjena je i svim socijalno ugroženim licima koja žive na teritoriji našeg grada.

Vučević je istakao da je gradski štab preduzeo sve neophodne korake sa namerom efikasne borbe protiv koronavirusa. Tržnice, tržni centri, parkovi i tereni na otvorenom zatvoreni su do daljnjeg. Javni gradski saobraćaj je obustavljen, prvi put posle nekoliko decenija.

Gradonačelnik poručuje da će ovakvih mera biti još više. Novi Sad će zatvoriti sve što je neophodno, u nameri da se borba protiv virusa trajno okonča.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments