Grad obezbedio subvecnije za otvaranje novih radnih mesta u jednokratnom iznosu od 250.000 dinara

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je za Radio-televiziju Srbije da nije zagovornik radikalnih i represivnih mera i istakao da grad neće uvesti “policijski čas za maloletnike”.

Miloš Vučević je naveo da će saslušati zaključke Koordinacinog tela za prevenciju nasilje među mladima, ali da nije zagovornik radikalnih i represivnih mera i da ne misli da takve mere daju rezultate.

“Policijski čas je gruba i nezgrapna definicija. Za mene neprihvatljiva. Ovo je slobodni grad. Ovo je grad slobodnih građana. Tako je i nastao. Ne možete ovde da uvodite nikakve policijske časove, osim, ne daj Bože u nekim ekstremnim situacijama. Ti termini su apslolutno neprihvatlji. A da li treba da nešto da uredimo. Da. Ali pre svega treba da se razgovara u svakoj porodici i u svakoj školi”, rekao je Vučević za RTS.

Dodao je da akcenat treba staviti na preventivu.

“Pre svega mislim da akcenat treba staviti na preventivu, ali saslušaću zaključak Koordinacinog tela za prevenciju nasilje među mladima, gde učestvuju i pedagozi i psiholozi, ali i roditelji. Ja mislim da postoje neke druge metode, koje možemo da primenimo. Nisam siguran ni pravno da li grad uopšte može da donosi takve odluke”, rekao je gradonačelnik Novog Sada.

Istakao je da se problemi ne mogu rešiti samo administrativnim merama.

“Ono što je nama potrebno je koordinirano delovanje sa roditeljima i ne možete samo administrativnim merama rešiti te probleme. A treba da uđemo u koštac sa njima”, dodao je Vučević.

PROČITAJTE: NOVI SAD UVODI POLICIJSKI ČAS ZA MLAĐE OD 16 GODINA? Nema izlaska bez pratnje posle 22 časa, zabrana ulaska u kafiće

Nedavno je Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama predložilo je nove mere za suzbijanje vršnjačkog nasilja, među kojima se izdvaja zabrana kretanja maloletnika bez pratnje u kasnim večernjim satima.

Član Gradskog veća za obrazovanje i predsednik Koordinacionog tela Vladimir Jelić, najavio je da će ovo telo pokrenuti inicijativu da se maloletnicima onemogući da u kasnim večernjim satima budu na ulici bez pratnje punoletne osobe.

Prema predlogu, mlađi od 16 godina ne bi smeli da borave van kuće bez pratnje punoletne osobe, koja za njih odgovara nakon 22 sata zimi, odnosno iza ponoći leti.

Predložili su apsolutnu zabranu ulaska maloletnicima u bilo koju vrstu ugostiteljskog objekta nakon 22 sata.

Jelić je izjavio i da o inicijativi tek treba da razgovara sa gradonačelnikom Novog Sada.

Izvor: RTS / nsuzivo.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Nezadovoljan
12/10/2018 09:36

Ovo je slobodan grad…Klinci rokajte se sada opusteno!

Sonja
12/10/2018 11:08
Reply to  Nezadovoljan

Postovani,
Ne znam u koje vreme ste Vi rodjeni… Imam 43 godine, sa 16, 17 godina sam izlazila u “Tocak”, “Madonu”, “Dendi”,… i zavrsila srednju i visoku skolu, imam stalan posao, nisam bez vaspitanja i porodice, a svoju decu ucim da postanu normalne osobe. Shvatite da nije sve u tome koliko dete ostaje na ulici (naravno ne treba preterivati i pustati decu da celu noc ne dolaze kuci), vec kako ga Vi vaspitavate i usmeravate. I da u moje vreme je isto bilo tuca, uboda nozevima, ubistava samo sto tada nije bilo toliko medija da bi obavestavali o tome.

Aleksa
12/10/2018 10:01

Ajmo sad nam sve zabranite pa da ne zivimo skroz! Bre okanite se vise dece!!!!!!! Ima i gorih stvari da radite.. Brinite se oko gladnih i siromasnih!

Nezadovoljan
12/10/2018 10:16
Reply to  Aleksa

Ta ista deca ce ti biti na vlasti za koju godinu. Bez vaspitanja i bez modela porodice. Bez obrazovanja, i tako onda ta deca bez obrazovanja nece ni biti bogatija, i dalje ce biti siromastvo…