-I dalje imamo trocifren broj zaraženih. U Novom Sadu je trenutno 125.000 građana koji su primili bar jednu dozu, 84.000 je obe doze- rekao je gradonačelnik gostujući u emisiji “Grad i mi”. 

Gradonačelnik je naveo da treba još brže da se krene u vakcinaciju i da kasni populacija od 50 do 59 godina.

-Shvatio sam dileme kod mlađe populacije, ali kakav je razlog da se populacija od 50 do 59 godina koja je, možemo reći, izložena riziku, ne vakciniše- naveo je Vučević.

Istakao je da će nakon praznika biti onlajn konferencija na kojoj će učestvovati profesori sa Medicinskog fakulteta i gde će se im se u kampanji pridružiti EXIT i OPENS, na kojoj će se razgovarati o vakcinama protiv koronavirusa.

-Idemo u tržne centre nakon praznika sa vakcinacijom. Promenada nam se javila. Kada ste u kupovini, možete se i vakcinisati. Izbrendiraćemo i autobus u kojem ćemo svima dolaziti na noge ako hoće da se vakcinišu- kazao je Vučević i dodao da ima dovoljno vakcina.

Kovid bolnica na Mišeluku primiće prve pacijente 1. septembra

-Danas bolnica protiv kovida, sutra gradska bolnica, da rasteretimo Klinički centar. Četiri milijarde Grad Novi Sad daje za izgradnju bolnice i mislim da je 13 hiljada kvadratnih metara- rekao je gradonačelnik.

Prvi čovek Novog Sada istakao je da su parcele na Mišeluku postale najskuplje u gradu.

-Lokacija ima veze sa dva mosta, bukvalno ste do bolnice za pet minuta i ne remetite nikome život. Mi se nadamo da će biti što manje pacijenata- naveo je.

Nidek rezervisao kancelariju za maj

Gradonačelnik se nadovezao i da je Nidek kompanija rezervisala kancelariju na SPENS-u za maj, kako bi sve formalnosti završili, i da su izabrali baš tu lokaciju kako bi ljudima bili pristupačniji, te da su sami želeli kancelariju na tom mestu jer im se dopala priča o SPENS-u.

Stanovi za prosvetne i medicinske radnike

Vučević je naveo da će se graditi  još 2.500 stanova za prosvetne i medicinske radnike po nižim cenama.

– Napraviće se odluka da investitori na svojim parcelama imaju obavezu, da pored travnate zelene površine, imaju i određen broj stabala koji moraju da zasade po kvadratnom metru- kazao je gradonačelnik.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments