U cilju podsticanja ženskog preduzetništva, Grad Novi Sad odobrio je sredstva u iznosu od 15 miliona dinara za 52 nezaposlene žene koje se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu. Ugovore su uručili danas u Gradskoj kući gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević istakavši da poslednjih šest godina grad radi na tome da osnaži žensko preduzetništvo.

– Na početku je interesovanje bilo malo, a sada je sve više odvažnih žena koje apliciraju za subvencije sa svojim biznis idejama. Čestitam im na tome što su hrabre da krenu da otvaraju svoje privatne poslove, a posebno na tome što su odlučne da to rade u ovim izazovnim vremenima. Srećan sam što Grad ima snage da i u doba pandemije opredeljuje sredstva za tu namenu i uvek ćemo biti tu da damo inicijalnu snagu našim sugrađankama za početak preduzetničkog posla. Težićemo da izdvajamo sve više sredstava, s obzirom na to da i interesovanje za subvencije raste. Širok spektar poslova je obuhvaćen kroz ovu podršku, a nadam se da ćemo se viđati sličnim povodom i u narednim godinama, jer svaka od ovih preduzetnica ima šansu da nastavi da konkuriše za grantove za proširenje posla i za otvaranje novih radnih mesta – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i poželeo dpreduzetnicama sreću i uspeh u poslovanju.

 

U ime žena preduzetnica na prijemu u Gradskoj kući obratila se gospođa Ruža Zrakić koja je za započinjanje svog biznisa dobila iznos od 300 000 dinara za pružanje usluga tapaciranja nameštaja.

– Ove godine sam prvi put konkurisala za subvenciju i veoma sam srećna što sam je i dobila. To mi veoma mnogo znači, kao i svim prisutnim damama. Zahvalne smo Gradu Novom Sadu na pruženoj podršci, jer nam je ta pomoć dragocena, s obzirom na to da smo sve krenule od nule. Trudićemo se, ne samo da opstanemo, već i da nešto stvorimo, da rastemo i napredujemo – rekla je Ruža Zrakić.

Grad je u ovu svrhu opredelio 5 miliona dinara više nego prošle, s obzirom da su 2020. ukupne subvencije iznosile 10 miliona dinara.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments