Gradonačenlik Novog Sada Miloš Vučević gostujući sinoć u emisiji Grad i Mi na RTV-u, dotakao se teme propusta koji su doveli do pucanja tek rekonstruisanog olimpijskog bazena na Spensu u koji je uloženo ukupno 127,4 miliona dinara.

Gradonačelnik je saopštio da je osmočlana komisija na čelu sa profesorom Srđanom Kolakovićem kojoj je povereno da ispita sve propuste pri rekonstrukciji, formirana još 19. januara i da na odluke ovog nezavisnog stručnog tela niko neće uticati niti će se mešati u njihov rad.


Ovom prilikom on je saopštio kompletan spisak članova komisije

  1. Prof. Srđan Kolaković, šef Katedre za hidrotehniku i geodeziju FTN-a
  2. Prof. dr Đorđe Lađinović šef katedre za konstrukciju FTN-a
  3. Prof. dr Radonjanin Vlastimir šef katedre za građevinske materijale, procenu stanja i sanaciju, takođe sa FTN-a
  4. Prof. Mirjana Malešev redovni profesor FTN-a
  5. Prof. dr Zoran Brujić redovni profesor FTN-a
  6. Prof. dr Andrija Rašeta vanredni profesor FTN-a
  7. Prof. dr Ivan Lukić vanredni profesor FTN-a
  8. Milivoje Jakovljević, stručnjak za hidraške poslove ispred SPENS-a

– Kao što sam i obećao, vratićemo bazen u upotrebu, a oni koji su krivi za skandalozne propuste će odgovarati! Osmočlani tim stručnjaka na čelu sa profesorom Srđanom Kolakovićem, šefom Katedre za hidrotehniku i geodeziju sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, radi na utvrđivanju kvarova, koji će hitno biti sanirani. Ne odustajem dok se odgovorni za ovako ozbiljne greške ne otkriju i ne procesuiraju! – Istakao je Vučević

Vučević u obilasku bazena 18.11.2020. godine, foto: nsuzivo.rs/Nikola Bilić

On je dodao da je cilj komisije da ustanovi gde i kako je došlo do štete i kako da se ista otkloni, a izveštaj će biti objavljen čim bude gotov. Vučević međutim nije mogao da precizira tačan datum završetka izveštaja ove komisije.

“Apsolutno ne verujem u te teorije zavere o zemljotresima, Promenadama i podezmnim vodama”

– Neću da kažem šta je po meni razlog, ne da ja znam, nego šta je moja pretpostavka na osnovu ovog s čim raspolažem sada, jer ako se to podudari sa nadzorom i mišljenjem komisije FTN-a, odnosno stručnim timom, reći će da je to bio politički pritisak, naravno da Apsolutno ne verujem u te teorije zavere o zemljotresima, Promenadama i podezmnim vodama, ali i to će se sve ispisati da bismo upravo otklonili sve te špekulacije- Rekao je Vučević.

Dodao je da šteta učinjena i da je za njega najvažnije da se utvrdi odgovornost, razlog pucanja i da se šteta otkloni i da je važno da grad ne plati ni dinara iz budžeta.

Niko nije došao da kaže izvinite pogrešili smo!

– Ima da plate, ne znam gde ćemo ih goniti, gonićemo ih do Strazbura i nazad i opet do Strazbura i nazad i neće imati mira – Rekao je Vučevič odlučno

Osim o bazenu Vučević se dotakao i teme vakcinacije Novosađana

Nastavljajući priču o bazenu dodao je da niko nije došao da kaže izvinite pogrešili smo, i da je to očekivao od najmanje troje ljudi, jer izvođače ne poznaje, te da on smatra da je par ekselans glupost smatrati da su krivi zemljotres ili podzemne vode.

Vučević je rekao da ne veruje u teorije zavere

Ljut sam na sebe pre svega!

– Nemojte se ljutiti što sam ozlojeđen, ljut sam na sebe pre svega, to sam rekao i u prošloj emisiji, ono što je najvažnije Novosađanima, ispravićemo kvar, utvrdićemo kvar, vratićemo bazen Novosađanima jer to jeste funkcija i namena SPENS-a i odgovaraće oni koji su krivi za to!- Zaključio je Vučević na kraju priče o ovoj temi.

Nakon priče o bazenu u emisiju se uključili Gradonačelnici Banja Luke i Ljubljane, Draško Stanivuković i Zoran Janković i čestitali su 273. rođendan Novom Sadu.

Podsetimo, za rekonstrukciju i sanaciju bazena i prostor koji je u funkciji bazena, uloženo je ukupno 127,4 miliona dinara. Radovi su finansirani iz budžeta Grada u iznosu od 92,4 miliona dinara, dok je 35 miliona dinara uložilo Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacije.

Autor: Nikola Bilić

17 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Novosadjanka
30/01/2021 11:32

Bravo gospodine Vucevicu, Za pokusaj da se utvrdi odgovornost. Samo sto je trebalo pre izvodjenja radova, proveriti strucnost i kompetentnost izvodjaca. Trebalo je da ova komisija, ili slicna njoj, da svoju ocenu izvodjaca, koji je izabran na tenderu. Pritom mislim, na nezavisne strucnjake, koji ne podlezu uticaju stranke, zarad sopstvenih interesa. Pravo je vrene, da se stvari dovedu u red. Stranice istorije se pisu, i zarad svojih potomaka, pocnimo da radimo srcem, a ne dzepovima. Mnogo je poltrona i nekvalitetnih ljudi oko Vas. Oni ce mali i nesposobni ostvariti svoje ciljeve, i nestati kao da nikada ni bili nisu. Vase… Učitaj još »

Gardoim
30/01/2021 11:36

Ko je odgovoran?
Rokovi pomereni 50+ dana…
Ni to nije dovoljno bilo se kvalitetno uradi posao.

izvođači radova, firme:
“Max cor” iz Petrovaradina,
“Dehidra 021” iz Futoga i
“Bulevar company” iz Novog Sada

Koliko su bazena napravili ili sanirali pre ovog pokušaja?

Gardoim
12/02/2021 01:44
Reply to  Gardoim

Evo opet ja….
Teže je sanirati i raditi popravke i prepravke postojećeg i urušenog, ruiniranog, nego iz temelja novo napraviti.
Ko je iole imao dodira sa građevinskim radovima, verujem da će se složiti.
Verujem da je i ovo bilo izvodljivo uraditi iz osnova u ceni i cifri koja se provlači.
Alo rođače 1000000€+
Daj mi specifikaciju utošenog materijala, broj radnih sati, angažovano ljudstvo, mehanizaciju…
Na žalost nema(m/mo) poverenja i ne veeujem/mo informacijama koje nam se plasiraju.
Jebga

Budisava
30/01/2021 13:35

Bajo, Temerinska je zatvorena pola godine, kolaps po gradu, nikad se ne vide radnici tamo, ulice su se raspale…

Пеки
31/01/2021 10:35
Reply to  Budisava

То је до железнице.

Novosadjanin
30/01/2021 14:02

Ko radi moze i da pogresi,naravno gresku mora da sanira pa i na svoju stetu.to bi bio komentar na izvedene radove a sad pitanje za gradonacelnika gospodine gradonacelnice ko je bio nadzor i kakve ce on konsekvence snositi? Nadzor ste vi imenovali hoce odgovarati za svoj izuzetno dobar rad,njega ni imenom ni u bilo kakvoj odhovornosti nema a trebaobi biti prvi na listi za odgovornost pa on stiti grad i grad ga placa.sta ce te preduzeti?

Zoran
30/01/2021 15:59

Izvarali ih za pare pa se naljutili, inače da su pare podeljene ne bi se to niko ni okrenuo zbog greški i produžetka rokova, ovako…. Problem….

Nikolans
30/01/2021 17:58

Započetak nek da ostavku, a onda utvrditi koje bio u tenderskoj komisiji, pa i njih najuriti

Aleksandar
30/01/2021 19:20

Drz te lopova !

Zoran
30/01/2021 21:04

Sretno ,a na bazene tamo negde 2025 🙂

Beskrajan
04/02/2021 21:37
Reply to  Zoran

Tvoj optimizam je brskrajan

Ivan
31/01/2021 08:15

Što ih terati do Strazbura i nazad,pa sud je ne mož biti bliže.

Рашо
31/01/2021 09:41

Обавиш генералну поправку нечега и упропастиш то! Закључак је или си потпуно неспособан или имаш лошу намеру. Јер, ако је базен служио 30 година а онда пукао након поправке ту нема ни једног нејасног питања. И, да се зна, сукривци су и они који су одабрали и надзирали такве извођаче. Кад сви такви заврше на робији, надокнаде штету и плате казну за овакво чињење онда ће други да раде како ваља!

Ja sam Đuro
31/01/2021 20:24

Apsurd je tužiti samog sebe!!

Gardoim
12/02/2021 02:06

A da li sam vam pričao kako se raspiše nabavka za sanaciju toaleta u jednoj OŠ u NS, 2,4mil….eeejjjj 2,4mil da se potroši na dva đačka toaleta (nisam merio ali cca 30m2 poda) Škola je “Ivan Gundulić” ali bolje da joj ne pominjemo direktoricu Lidiju. Sad još kad vam kažem da ništa urađeno nije, reće neko da lažem…. A ne lažem, keve mi Nevenke (keva mi se zove drugačije, al ne želim da vam kažem). Al naši smo, msm /Gradonačelnik Patkovgrada/ je u prvoj klupi za Sv. Savu. Al jbg, to se ne vidi kao na spemsu… I umesto da… Učitaj još »

Gardoim
12/02/2021 02:20

Evodaneken_am,
U planu je bilo 5,3mil
Ma nek je 100m2 toaleta
To je 450€/m2
Kažem bilo je utrošeno, 2,4mil rsd na 30m2
To je 680€/m2
NIŠTA URAĐENO NIJE!!!!
Sad, ne znam kako ne mogu da zakači sliku uz komentar, al biće link u sledećem komentaru.
Nadam se da nema cenzure…
Ne lažem a ni ne psujem