Beograd, Novi Sad i Niš sada preuzimaju vođstv, ne govorim u apsolutnim brojevima, nego u procentima, problem je što drugi delovi Srbije kasne, pa čak i Novi Sad ima veliku prednost u odnosu na celu Vojvodinu- rekao je gradonačelnik Miloš Vučević pričajući o vakcinaciji u emisiji Grad i mi na RTV-u.

On dodaje da sa mladima treba da komuniciraju njihovi vršnjaci koji su obučeni i koji mogu da objasne zašto je važna vakcinacija.

– Mislim da je dobro što su uključeni i EXIT i OPENS i Evropska prestonica kulture, one institucije kojima mladi veruju. Mladi su rezervisaniji, buntovniji, nepoverljiviji, dugo je vremena proklamovano da su mladi zaštićeniji od korone, i oni polaze i od te pretpostavke. Plus faktor da ste na društvenim mrežama imali jednu užasnu kampanju lažnu antivaksersikh pokreta, da vakcina utiče na pitanje steriliteta, da ste direktno gađali tu populaciju, da ne idu u pravcu čuvanja svog zdravlja i čuvanja zdravlja svoje porodice i prijatelja – istakao je on  dodajući da je danas velika odgovornost na mladima.

“Mislim da je dobro što su uključeni i EXIT i OPENS i Evropska prestonica kulture”

– Kada gledamo brojeve u Srbiji, pa i u Novom Sadu, najveći rezervoar za dalju vakcinaciju nam je u populaciji do 30 godina- zaključio je Vučević na kraju

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments