Foto: ekspres.net
Novosadski poslodavci koji traže radnike sa iskustvom ove godine imaju mogućnost da ih zaposle po povlašćenim uslovima. Svi preduzetnici dobili su pomoć od 250.000 dinara.
-I u ovoj teškoj godini, kada je ceo svet pred strašnim izazovom, Novi Sad ide napred! Pozivam poslodavce iz privatnog sektora, s teritorije Novog Sada, da se prijave za dodelu subvencija za otvaranje novih radnih mesta, koje po jednom otvorenom radnom mestu iznose 250.000 dinara- rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
Gradonačelnik je istakao da je važno da pomognu osobama koje su u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu, a veruje da će ova mera biti od velike pomoći, te da će sugrađani to znati da cene.

Prednost za jednokratnu subvenciju od 250.000 po zaposlenom će imati poslodavci koji zapošljavaju starije od 50 godina, samohrane roditelje, Rome, žrtve trgovine ljudima, osobe sa invaliditetom.

Takođe, prednost će imati oni koji posluju duže, koji su povećali broj zaposlenih u protekla tri meseca, koji nisu ranije koristili subvencije, ili oni koji su ih koristili, ali su zaposlene po isteku ugovorne obaveze prijavili na neodređeno.

nsuzivo.rs
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments