Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor Doma zdravlja Veselin Bojat obišli su punk za vakcinaciju u naselju Kovilj. Ovom prilikom Vučević se revakcinisao.

Prvi čovek Novog Sada istakao je važnost vakcinacije meštana prigradskih naselja, napominjujući da je naš grad lider u ovom pristupu borbi protiv korona virusa. On je rekao da ne postoje građani prve i druge kategorije, te da je proces vakcinacije podjednako važan kako u gradu tako i u svim okolnim mestima.

Vučević je odabrao da revakcinu primi u Kovilju jer je želeo da svojim primerom pokaže važnost masovne vakcinacije u cilju suzbijanja pandemije. On je, zajedno sa ostalim meštanima ovog vojvođanskog naselja, čekao u redu u kom su pojedinci proveli i po nekoliko sati usled velikog odaziva.

– Očekivali smo da će danas u Kovilju biti vakcinisano oko 300 ljudi, mislim da ćemo se približiti broju od 350 do kraja dana – kazao je gradonačelnik.

– Zadovoljni smo odazivom ljudi ovde u Kovilju. Na teritoriji Novog Sada do sada je prvu vakcinu primilo nešto više od 30.000 ljudi, dok je njih 59.000 potpuno vakcinisano, odnosno revakcinisano – napominje Vučević.

Direktor Doma zdravlja Veselin Bojat u obraćanju predstavnicima medija izneo je podatak da je u našem gradu do danas, vakcinu primilo čak 986 stranih državljana. Prema njegovim rečima, svi stranci vakcinisani su AstraZeneka vakcinom.

nsuzivo.rs

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments