Gostujući u emisiji Pravi ugao, na Radio televiziji Vojvodine, gradonačelnik Novog Sada govorio je o temi budućnosti Spensa.

Kako je voditeljka Ljubica Gojgić istakla, problem ove ustanove obeležio je leto u Novom Sadu.

Odgovarajući na njeno pitanje, gradonačelnik je izjavio da problem Spensa, nije tema koja je aktuelna samo ovog leta. Finansijska isplativost i održivost objekta kakav je danas, nema svetlu budućnost.

On je naveo da je o ovoj temi više puta govorio na sednicama gradske skupštine, a da su odbornici, oni iz vladajućih struktura i oni iz opozicije, već duže vreme upućeni u problematiku ovog preduzeća.

U potrazi za idejnim rešenjem, jedan od predloga bio je i rušenje postojećeg pobjekta, sa ciljem izgradnje novog, koji više odgovara realnoj nameni i potrebama stanovništva.

Vučević je objasnio da postoji određena zloupotreba teme problema Spensa, jer su pojedini politički akteri iskoristili ideju rušenja objekta, kao priliku za sticanje lakih poena u očima sugrađana.

Na pitanje da li postoji mogućnost da se Spens sruši, a da se umesto izgradnje novog sportskog centra, ipak da prednost izgradnji stambenih objekata, Vučević odgovara da se takav scenario neće dogoditi.

Vučević ističe da postoji jasna sentimentalna veza između Spensa i stanovnika Novog Sada. Ali da je ista tako Spens žrtva nebrige i lošeg upravljanja, koje decenijama narušava njegovu finansijsku stabilost i isplativost preduzeća.

On navodi da je vrlo jednostavno udovoljiti pojedincima i ignorisati probleme koji su zadesili Spens, ali da aktuelna gradska vlast nema tu nameru.

Izgradnja novog objekta je rešenje kome će se pristupiti jedino u slučaju da ideje javno-privatnog partnerstva ili koncesije ne budu izvodljive.

U slučaju da ipak dođe do izgradnje novog objekta, plan podrazumeva arhitektonsko rešenje kojim će novi manji centar ličiti na sadašnji objekat.

Prema rečima gradonačelnika, grad i njegov sportski centar nemaju zadatak da rentiraju prostor diskotekama, već da brinu o sportskom sadržaju i uslovima u kojima se Novosađani aktivno i rekreativno bave sportom. u prilog toj tvrdnji, Vučević ističe da bi novi centar u slučaju njegove izgradnje, zadržao sav sportski sadržaj koji pruža i današnji objekat (bazeni, klizalište, košarkaški tereni itd.)

Autor: nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Bogdan
17/10/2018 20:58

Ima li i jedan politicar iz sns da ne daje glupe izjave. Na vlasti su sa 60+% podrske glasaca. Cemu onda tako tracenje vremena na komentare tipa oni samo zele da nas prikazu losima, a mi nismo ha ha ha. Kao deca neka. Ja da sam gradonacelnik jednog lepog grada kao sto je NS ne bih sebi dozvolio da se spustam na nivo takvog prepucavanja. Bavio bih se ozbiljnim temama i samo njih i komentarisao. Sendvicari nek se prepucavaju ko je sta uradio itd. Intelekt im i ovako ne dozvoljava da iznose neke ozbiljnije komentare. Sto se BGa tice tu… Učitaj još »