Pobedničko rešenje za novi pešačko-biciklistički most u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučevič sastao se danas sa predstavnicma Internacionalne finansijske korporacije (IFC), jedne od najpoznatijih svetskih adresa za finansiranje kapitalnih investicija, sa kojima je razgovarao o još jednom infrastrukturnom projektu kojim bi se spojili Novi Sad i Petrovaradin.

-Razvoj Novog Sada kao zelenog grada i unapređenje biciklističke infrastrukture su izazovi koji nas posebno inspirišu i motivišu, a jedan od najvećih projekata iz ove oblasti je izgradnja biciklističko-pešačkog mosta sa tunelom na stubovima mosta Franca Jozefa, čime bismo i na ovaj način spojili Novi Sad i Petrovaradin. U želji da obezbedimo saradnju u tom, ali i projektima rekonstrukcije Spensa i izgradnje prečistača otpadnih voda, susreo sam se sa predstavnicma Internacionalne finansijske korporacije (IFC), jedne od najpoznatijih svetskih adresa za finansiranje kapitalnih investicija. Ovo je naš prvi sastanak i sudeći po pozitivnim “vibracijama”, imamo čemu da se nadamo. Velike ideje nas pokreću, a pokazali smo i da možemo da ih ispunimo – istakao je Vučević.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Борис
18/09/2021 09:54

Нови Сад смрди, ништа се конкретно није урадило на санацији канализационог испуста у Дунав. На кеју на два места је испуст и то је одвратно видети а смрад је неподношљив а код новосађана влада неразумљива апатија, чак тамо седе и пуше и пију као да су на најлепшем месту.
Толико саобраћајних прекршаја у новом саду и нема казни тек ту и тамо а кад би се правилно спроводиле од тог новца би се могла финансирати санације измештања испуста и рециклажа фекалија ван новог сада.