Foto: Grad Novi Sad
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se u Gradskoj kući sa šefom Misije OEBS u Srbiji ambasadorom Janom Bratuom.

Gradonačelnik Vučević je istakao intenziviranje aktivnosti resornih gradskih uprava u oblasti zaštite životne sredine i ukratko predstavio projekte na polju ekologije i održivog razvoja koji su visoko rangirani na listi prioriteta politike Novog Sada u toj oblasti.

Značajna pažnja tokom njihovog razgovora je bila posvećena kulturi, odnosno važnosti stvaranja preduslova za njen nesmetani razvoj, što posledično utiče na kvalitet života građana, kao i na razvoj grada. Ambasador je naglasio da je evidentno da se Novi Sad ozbiljno priprema za preuzimanje titule Evropska prestonica kulture početkom naredne godine, o čemu svedoči promena ruha gradskog jezgra, najavljeni bogat program, kao i vidne oznake u centru grada koje simbolično predstavljaju odbrojavanje dana do datuma preuzimanja te prestižne titule.

Sagovornici su istakli da je vladavina prava imperativ u svakom društvu, i zaključili da je Misija OEBS-a u Srbiji uvek bila pouzdan partner Srbije i da je kontinuirano podržava u njenim reformama i napretku.

Ambasador i gradonačelnik su razgovarali i o posledicama pandemije, a tom prilikom šef Misije OEBS Bratu je pomenuo inicijative koje su od početka pandemije deo sveobuhvatnog napora Misije da u humanitarnom i institucionalnom smislu pomogne Srbiji u odgovoru na posledice izazvane virusom Kovid19.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments