Foto: dzns.rs
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uputio je apel svim građanima da se vakcinišu protiv sezonskog gripa kako bi zaštitili sebe i druge, naglasivši da ima dovoljno vakcina za sve.

– Upravo sam se vakcinisao protiv sezonskog gripa, jer znate i sami, čim pređemo “neke godine”, grip ume da nas dobro namuči i uspori, a zna da bude i koban. Ne želim svoje telo da izlažem virusima, i da ugrozim svoju porodicu, kad je već nauka dovoljno napredovala da me zaštiti. Imamo dovoljno vakcina, prijavite se, zaštitite sebe i druge. Danas je važnije nego ikad da verujemo medicini, a ne internet šarlatanima. Vakcinišite se! – poručio je gradonačelnik.

Podsećamo, u Dom zdravlja “Novi Sad” stiglo je 10 000 doza četvorovalentne vakcine protiv gripa, proizvođača Sanofi Paster.

Preporuka za vakcinaciju preko gripa je i za osobe starije od 65 godina, svim licima smeštenim u gerontološkim centrima i ustanovama socijalne zaštite, uključujući i zaposlene, kao i svim zaposlenim u zdravstvenim ustanovama i  licima zaposlenim u javnim službama.

Primena kod trudnica se razmatra od drugog trimestra trudnoće, uz konsultaciju sa izabranim ginekologom, dok se onima koje su u povećanom riziku od pratećih komplikacija usled gripa preporučuje vakcinacija bez obzira na stadijum trudnoće, uz konsultaciju sa izabranim ginekologom.

Svi zainteresovani građani za imunizaciju protiv sezonskog gripa treba da se jave svom izabranom lekaru.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Sini
28/10/2021 18:19

Naravno verujemo onoliko koliko i vi politicari, medicinskom delu kriznog staba…
Na njihove predloge, odluke, molbe il vapaje vi se uvek oglusite i nista vas nezanima, nit vam je to sveto sta struka kaze….