Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gostujući u emisiji “Fokus”, na televiziji b92, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević naglasio je da sada vodimo bitke diplomatskim putem, preko stola, ekrana, knjige i da harmonija države, naroda, crkve stvara uslove da budemo uspešni.

-Ako postoji kontinuitet od 1389. godine to je pitanje neprestane borbe oko Kosova i Metohije. Mi ćemo na najbolji mogući način da sačuvamo Srbe na KiM, ali i da nastavimo evropski put, dolazak nemačkih fabrika, da rastu plate i penzije- naglasio je Vučević.

Gradonačelnik se dotakao i nemilog događaja koji se desio u predsedništvu i istakao da u nijednoj drugoj državi niko ne može da samo ušeta u prostoriju u koja je predsednikovo radno mesto.

-Predsednik se ne plaši nikoga iz bivšeg režima, niti mi želimo da sprovodimo bilo kakvo nasilje, što bi oni verovatno najviše želeli da ih je obezbeđenje izbacilo kako bi ispali žrtve- rekao je.

Govoreći i o mesnim zajednicama istakao je da su dobili 94 posto svih mandata.

-Razgovaraćemo sa građanima i u drugim mesnim zajednicama da zajedno rešavamo probleme, da zajednički radimo i za taj deo grada. Vesti oko investicija su dobre, Kontinental dolazi sa još jednom fabrikom, možda i još jednom japanski Nidek je rešio imovinsko-pravno, fabrika čokolade je počela sa proizvodnjom, krenuo je Fruškogorski koridor. Što se tiče Exita, da biće ga, imali smo prve sastanke i biće najstroža kontorola. U Novom Sadu je preko 52 posto ljudi primilo bar jednu dozu vakcine. Dobra stvar je da smo u Kragujevcu imali Arsenal fest- zaključio je Vučević.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments