Foto: nsuzivo.rs

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je danas zatvoreni bazen na SPENS-u koji se rekonstruiše, zajedno sa profesorom Srđanom Kolakoviće, sa Fakulteta tehničkih nauka i Draganom Milićem, direktorom SPC “Vojvodina”

-U narednom periodu odužićemo se građanima zbog perioda kada bazen nije radio i bazen će biti besplatan u kapacitetima koje on može da primi. Na malom bazenu će se raditi podbazenska tehnika. Svi plivački klubovi biće na Sajmištu, dok će bazen na SPENS-u biti za građanstvo i rekreaciju- naglasio je prvi čovek Novog Sada.

Nakon prošle rekonstrukcije bilo je potrebno uraditi novo projektovanje i sagledati šta nije bilo urađeno.

-Verujem da ćemo sada, uz stručni nadzor našeg fakulteta i profesora, do kraja godine imati završen bazen. Mi danas prisustvujemo postavljanju završnog sloja, odnosno cementne košuljice. Ugrađeni su novi odvodno izlivni sistemi, imamo ih neuporedivo više nego što ih je bilo. Zamenjena je celokupna rasveta, odnosno reflekt tunel- rekao je gradonačelnik.

On je istakao da će se nakon završetka cementne košuljice krenuti sa hidroizolacijom, koja će po prvi put biti primenjena. Pločice koje će ovog puta biti stavljene izabran je nemački renomirani proizvođač Buktal (Buchtal).

Foto: nsuzivo.rs

-Prvo punjenje će biti bez pločica kako bi se videlo da li negde ima problema, te će onda biti postavljene pločice. Keramički radovi su procenjeni u trajanju od dve do tri nedelje- naveo je Vučević.

Rađeno je i ojačanje stubova bazena. SPENS je dobio i dodatan novac za kupovinu start blokova za takmičenja, a po prvi put će zatvoreni olimpijski bazen na SPENS-u biti urađen po FINA standardima.

-U narednom periodu odužićemo se građanima zbog perioda kada bazen nije radio i bazen će biti besplatan u kapacitetima koje on može da primi. Na malom bazenu će se raditi podbazenska tehnika. Svi plivački klubovi biće na Sajmištu, dok će bazen na SPENS-u biti za građanstvo i rekreaciju- naglasio je prvi čovek Novog Sada.

Foto: nsuzivo.rs

Profesor Kolaković izjavio je da su insistirali na nekim stvarima za koje su smatrali da su bitne a koje nisu bile obuhvaćene ranije.

-Mi smo kompletno ogolili konstrukciju bazena. Slivnici su novi. Insistirali smo da se rekonstuišu svih 36 stubova ispod školjke bazena koji ga nose. Izvršeno je ojačanje školjke bazena karbonskih trakama. Postavljeno je 1200 metara tih traka. Danas se završava najosetljivija faza- naveo je Kolaković.

Probno opterećenje, punjenje i pražnjenje bazena bez pločica trajaće 7-10 dana.

-To je jedan od razloga zašto smo postavili 60 novih ispusta u dnu bazena. Pre je bilo samo 3 sa jedne strane. To će omogućiti brže punjenje i pražnjenje bazena- kazao je profesor Kolaković.

Iz budžeta nije izdvojen dodatni novac za radove, već je izvođačka fima Max cor preuzela troškove.

Ivona Karan

8 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ns.1
16/10/2021 11:21

Moglo se odmah pristupiti i ugradnji solarnih panela za dogrevanje bazena da voda ne bude ledena kao i do sada.

Sini
16/10/2021 11:41

Dal ce neko u zatvot, zbog prethodnog propadanja bazena i nakaradnog uradenog posla?
Dal ce neko da odgovara za dva puta trosenje para a za isti posao?
Dal ce neko da odgovara za kasnjenje od godinu dana……to je jako bitno da saznamo…..i da, daleko smo mi ipak od standarda, prvi smo samo za kasnjenja i jako lose odradene poslove…

Ljuba
18/10/2021 15:36
Reply to  Sini

Nece

Bistricanin
16/10/2021 12:30

A sta je s bazenom na Naselju,gradonacelnice?

Borko
16/10/2021 13:05

Bože pomoziajd da vidimo i to čudo posle 2 godine

Dule
16/10/2021 13:50

Poznata izreka sns kadrova…
Za dve do tri godine tako je i sa bazenom

Novosadjanka
16/10/2021 14:05

A kada ćemo u svim delovima grada imati normalan pritisak vode u stanovima? Najvažniji je bazen, a mreža vodovoda se raspala.

LNS
17/10/2021 13:03
Reply to  Novosadjanka

Žabe i babe. Kakve veze? Treba i bazen i pritisak.