Foto: EPA/ MAXIM SHIPENKOV POOL/Danas

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Sočiju i rekao da će cena ruskog gasa u narednih šest meseci biti 270 dolara, odnosno da ostaje ista, dok se količina gasa povećava za tih šest meseci, prenosi RTS.

Naveo je da su dogovoreni i elementi dugoročnog ugovora za isporuku gasa Srbiji, i da će naša zemlje i nakon šest meseci imati izuzetnu cenu, povećanje obima isporuke i fleksibilnost.

– Ljudi treba da znaju da je cena na berzi danas 1.064 dolara na 1.000 kubnih metara, a mi ćemo u narednih šest meseci, kada ta cena svakako neće biti značajno niža, a dolaze najveća potrošnja, najhladniji dani, dakle mi ćemo plaćati 270 dolara. Imaćemo i povećanje obima, imaćemo i gipkost ili fleksibilnost, sve što neko može da poželi nama je učinjeno u narednih šest meseci- istakao je Vučić.

Sastanak iza zatvorenih vrata trajao je skoro 3 sata.

-Danas smo pričali i o struji, pričali smo i o gasnim elektranama, o svemu sam pričao sa predsednikom Putinom i preduzimamo nove korake po tim pitanjima, ali želim da čestitam radnicima, verujem da ćemo sutra imati na mreži, dakle na našoj mreži u Srbiji, novih 650 instalisanih megavata odnosno da ćemo imati oko 10.000 do 12.000 megavat-sati instalisanih i time ćemo manje para trošiti, manje para i manje gasa trošiti na termoelektranu toplanu Novi Sad- istakao je predsednik.

On je dodao da je do sada trošeno oko 1,8 miliona kubnih metara dnevno za grejanje u Novom Sadu.

-Razgovarali smo i o vojnotehničkoj saradnji i tu ide dobro. Biće dobrih stvari, iznenađenja. Srbija mora sebe da čuva, o sebi da brine, da uvek možemo da zaštitimo i sačuvamo svoju zemlju i da pratimo šta se zbiva svuda u okruženju. Da ne kukamo, da ne pevamo žalopojke, da ne vređamo druge zato što od nekog dobijaju moćno oružje i opremu na poklon, već da budemo jednako uspešni ili uspešniji od njih, i bićemo- reči su Vučića.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments