Foto: kurir.rs/ Zorana Jevtić
Na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj se razgovaralo o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji posle raspoređivanja jedinica ROSU na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak u srpskim sredinama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sednici je rekao da je juče dobio predlog za rešenje situacije na prelazima Jarinje i Brnjak, ali da je taj predlog odbio, za šta je dobio i saglasnost Saveta za nacionalnu bezbednost.

-Odbio sam to rešenje jer to nije kompromisno već je rešenje koje bi unižavalo Srbiju. To je rešenje kojim bi 70 odsto onoga što su nameravali da rade Albanci na administrativnoj liniji oni bi zaboravili na to ali bi uveli 20/30 odsto mera. Dobio sam za odbijanje saglasnost Saveta. Odbacio sam to jer sam sit politike svršenog čina i ne možete da razgovarate tako sa srbijomre- rekao je Vučić

Po završetku sednice predsednik se obratio medijima naglasivši da je doneto više odluka, zaključaka, predloga i preporuka.

– Srbija će nastaviti da insistira na očuvanju mira, sigurnosti i pune sigurnosti za srpsko stanovništvo. Smatramo neprimerene izjave da su krive obe strane. Srbija je spremna da nastavi dijalog u Briselu, ali neće da pristane na rešenja nametnuta jednostranim kriminalnim akcijama – poručuje Vučić.

Na sednici koja je održana u Palati “Srbija” prisustvovali su i premijerka Ana Brnabić, ministri Nebojša Stefanović, Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović i direktor BIA Bratislav Gašić, predsednik Srpske liste Goran Rakić i drugi, trajala je nešto manje od dva sata.

nsuzivo.rs

 

 

 

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Борис
21/09/2021 13:27

Иако није рекао које предлоге је одбио, тако сви раде.
Кад реше проблем између ирске и енглеске нека деле савете.
Суд у стразбуру окривио москву за тровање на основу доказа “мајке ми”. Докле?

Tihoslav
22/09/2021 09:54

Pustite legiju iz zatvora da to resi