Festival ”XI ŠPANSKI METAR – Savremeni film” održaće se u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada. Od 1. do 6. juna posetioci će moći da pogledaju filmska ostvarenja iz Španije, Perua, Argentine, Venecuele i Meksika.

Od urnebesne crne komedije ”Noć kada je moja majka ubila mog oca” kojom počinje festival, preko ”Prevrtljive slave”, jednog od najnagrađivanijih prošlogodišnjih filmova na katalonskom jeziku, sve do najaktuelnijih tema radničkih prava i nasilja u dramiNevidljiva ruk, otkrivaju se problemi koji potresaju hispanske zajednice širom sveta, ali i situacija koje, čak i kada je najteže, imaju moć da razvuku osmeh preko lica.

”Još od 2008. godine, kada je naša publika prvi put na ovakav način upoznata sa španskom kinematografijom, festival ”Španski meta nastoji da iz godine u godinu u Beogradu i Novom Sadu prikaže aktuelne filmske priče iz Španije i ostalih zemalja koje neguju sedmu umetnost na španskom jeziku”, kažu organizatori.

Glavni organizator ove manifestacije je Institut Servantes, u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda i Kulturnim centrom Novog Sada, uz pomoć ambasada i kulturnih centara zemalja čiji filmovi su uvršteni u program i drugih prijatelja kvalitetnog španskog filma.

Cena karte za projekcije je 300 dinara, a program festivala možete pogledati OVDE.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments