FOTO: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Od 1. januara 2022. godine sve testove zameniće jedino i isključivo vakcinacija za ulazak u zemlje Evropske unije, reči su potpredsednika Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije “Yuta” Milana Lainovića. On je dodao da od Nove godine bez potpune imunizacije u mnoge države Evropske unije neće moći da se putuje. 

-To su za sada samo nezvanične informacije, ali sve ukazuje da će ova novina zaživeti od Nove godine. Nedavno sam bio u Beču gde su mi ljudi iz turizma tako rekli. Neće više važiti PCR test. Recimo, PCR testovi u Austriji nisu više besplatni nego se plaćaju kako bi se što više podstakla vakcinacija. Takođe, u Austriji i Slovačkoj ne možete da uđete ni u jedan kafić, restoran ili tržni centar bez kovid sertifikata – rekao je Lainović.

Prema njegovim rečima, nisu sve države u EU zauzele isti stav.

-U Mađarsku, Austriju, Hrvatsku, Sloveniju može da se ide sa kineskim vakcinama, ruskim vakcinama, u Nemačku i Italiju ne mogu, u kombinaciji da, ali da su sve tri iste vakcine, ne može – pojasnio je Lainović.

nsuzivo.rs/blic.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Nar
27/10/2021 12:05

Da su te vakcine toliko sigurne kao sto nisu ne bi niko pravio problem oko ulaska u neku zemlju..Sad je bitno koju si vacc primio, odlučite se koja ispunjava sve uslove pa da se vakcinišemo…

Pera
27/10/2021 12:22

A sta sa ljudim koji su se odlucili za Rusku vakcinu i samo nji smeju da prime jer ndma mesanja sa drugim vakcinama,njima ce biti zauvek zabranjen ulaz u eu?

Caca
27/10/2021 22:02

A što da se vakcinišem,kada sam ga preležala bez posledica?