Iz Pokrajinskog budžeta izdvojeno je  400 miliona dinara  za nabavku medicinskih aparata i druge opreme u 18 zdravstvenih ustanova čiji je osnivač AP Vojvodina. Novac je, pored ostalog, namenjen za tri nova CT-aparata za bolnice u Sremskoj Mitrovici, Somboru i Kikindi, kao i za novu angio-salu u Kliničkom centru Vojvodine, sedmu po redu u pokrajini.

Direktorima 18 zdravstvenih ustanova ugovore je uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je rekao da je Pokrajinska vlada, uz zalaganje samih zdravstvenih ustanova u Vojvodini, uspela da zaustavi negativne procese u zdravstvenom sistemu na teritoriji Vojvodine i da ovu oblast stavi u vrh prioriteta.

„Najvažnija vest jeste da ćemo u narednih 60 dana imati dodatnih milijardu dinara na raspolaganju za dalje nabavke najsavremenije opreme za ceo zdravstveni sistem u Vojvodini. I druge regionalne bolnice će moći da konkurišu za nabavku CT aparata i uspećemo da nabavimo nove magnetne rezonance za Klinički centar Vojvodine. Za potrebe zdravstvenog sistema u Vojvodini biće omogućena nabavka najsavremenije medicinske opreme”, rekao je Mirović.

Pokrajinska vlada je za unapređenje zdravstva u Vojvodini prošle godine izdvojila 1,85 milijardi dinara.

autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments