Foto: Vega IT

Saša Popović, direktor kompanije Vega IT, kaže za NS Uživo: Naš plan je da se u novu zgradu uselimo sledećeg leta!

Sredinom septembra počeće rekonstrukcija Radničkog univerziteta. Nakon pune dve decenije nakon  što je zgrada izgorela u požaru, kompanija Vega IT, pretvoriće betonski kostur napuštene zgrade u moderan objekat, koji će, kako veruju postati novi simbol Novog Sada.

Vega IT postala je vlasnik zgrade Radničkog univerziteta krajem decembra prošle godine. U martu ove godine predstavljeno je idejno rešenje za izgled takozvanog Plavog nebodera.

PROJEKTOVANJE U ZAVRŠNOJ FAZI

Novosadski arhitektonski studio Kuzmanov and partners je izabran za dalji razvoj objekta. Saša Popović, jedan od vlasnika Vege IT, istakao je da im je bilo veoma teško da se odluče koji će idejni projekat izabrati u konkurenciji četiri biroa i da im je bilo potrebno više vremena nego što su očekivali. On je za NS Uživo otkrio detalje projekta.

– Ovih dana naši projektanti i dizajneri enterijera vredno rade na pripremi preostalih projekata, pa očekujemo da će projektovanje biti završeno u naredne dve do tri nedelje. Čim budemo imali sve potrebne dozvole, a verujem da ćemo ih imati u roku od dva meseca, počećemo sa radovima – rekao je Popović za NS Uživo.

Direktor Vega IT Saša Popović: Verujemo da će nova zgrada biti jedan od simbola našeg grada, kao što je to bila i stara; foto: Vega IT

Direktor kompanije rekao je da je olakšavajuća okolnost to što ovu zgradu Radničkog univerziteta ne treba podizati iz temelja, te će već od prvih dana od početka radova imati više timova koji u zgradi rade na različitim pozicijama istovremeno.

– Naš plan je da se u novu zgradu uselimo sledećeg leta – istakao je sagovornik.

Prizemlje zgrade koristiće se za odmor, zabavu i povremeno organizovanje događaja, dok će se na prvom spratu otvoriti kantina koja po potrebi može lako da se transformiše u veliku salu za predavanja; foto: Vega IT

PROGRAMIRANJE I OBUKE

Nova zgrada će se, kao i stara, koristiti u poslovne svrhe jer Vega IT planira da je koristi za obavljanje sopstvene delatnosti. Uz to, u kompaniji se redovno organizuju stručne prakse i obuke za studente, kao i razne obuke, predavanja i radionice za zaposlene, pa će ova zgrada nastaviti da pomaže mladim ljudima da steknu nova znanja i veštine.

– Verujemo da će nova zgrada biti jedan od simbola našeg grada, kao što je to bila i stara – napomenuo je Popović.

U zgradi će postojati prostor za radnu praksu, obuke za studente, predavanja, obuke i radionice za zaposlene; foto: Vega IT

Prizemlje zgrade koristiće se za odmor, zabavu i povremeno organizovanje događaja, dok će se na prvom spratu otvoriti kantina koja po potrebi može lako da se transformiše u veliku salu za predavanja, a sve ostale spratove Vega IT će koristiti kao radni prostor.

Ivona Karan

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Milos
27/07/2021 13:31

Vega SNS