Stanari iz Dositejeve ulice u novosadskom naselju Salajka, kojima je srušen zid kuće zbog radova u blizini prihvatili su ponudu gradonačelnika Miloša Vučevića da im Grad u narednih 7 meseci obezbedi odgovarajući smeštaj, potvrdio je za RTV predsednik Skupštine stanara, Dragan Mitrović.

Grad je oštećenim porodicama ponudio smeštaj u hotelu mesec dana i novac za zakup stanova u narednih pola godine.

“To nije obaveza Grada, ali smo mi spremni to da uradimo, da uz podršku hotelijera, izvršimo smeštaj u hotelima na mesec dana i da Grad obezbedi kroz Centar za socijalni rad, oko 110.000 dinara koji bi odgovarao zakupu za šest meseci stanova koji su oštećeni nezakonitim ponašanjem i postupanjem investitora sa parcele u Dositejevoj 9”, kazao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Porodice kojima su oštećeni stanovi, njih 13 nisu bile zadovoljne smeštajem koji im je nudio investitor, dok za ponudu Grada kažu da je zadovoljavajuća.

“Sutra će već biti dodeljena jednokratna pomoć od 15.000 dinara za neke porodice ovde iz ovog dvorišta. Ima ozbiljnog pomaka i to nas sad raduje. A što se tiče onoga ko nas je doveo u ovu situaciju, pa ja sam bolje vas novinare upoznao nego njega. Taj se uopšte ne pojavljuje. Savest mu je odlična”, kazao je Dragan Mitrović, predsednik Skupštine stanara.

Uz odobrenje nadležnog tužilaštva investitor objekta u Dositejevoj 9, u prisustvu policije i sudskog veštaka, izašao je da proceni štetu na broju 11, kako bi se krenulo u izradu projekta sanacije. A Gradska uprava za inspekcijske poslove naložila je investitoru da zatrpa nastalu rupu do 28. avgusta.

Izvor: RTV

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments