Za vikend Festival zanatskog piva

       

Novosadski festival zanatskog piva, peti po redu, održaće se u petak i subotu, 8. i 9. juna, u SKCNS „Fabrika” i klubu „The Quarter” na Bulevaru despota Stefana.

Program počinje već od 15 časova i trajaće do sat nakon ponoći, a predstaviće se više od 30 izlagača, na čijim štandovima će posetioci imati priliku da okuse originalna i kvalitetna piva različitih stilova.

Na Festivalu će biti i predavanja o zanatskom pivu, ali i razne radionice i muzički program. Predviđena su i dva kutka – jedan namenjen hrani koja idealno paše uz pivo, i drugi, na kojem zainteresovani mogu besplatno isprobati taj alkoholni napitak dok traju zalihe. Na muzičkoj sceni nastupiće razni di-džejevi, bendovi „Josip A Lisac”, „St. Louis Bend”, „Killo Killo Banda” i Rambo Amadeus.

Neki od proizvođača koji će se predstaviti pivopijama su „Dogma”, „Razbeerbriga”, „Sindikat”, „Tron”, „Kabinet”, „Brauhaus”, „Knez” i mnogi drugi iz zemlje i regiona.

Takođe, izlagači će se boriti i za titulu najboljeg piva festivala. Kupovina piva je isključivo festivalskim novcem – vaučerima, dok jednodnevne ulaznice koštaju 300 dinara, a komplet za oba dana je 500, i nabavljaju se preko „Gigs tiksa”, a važno je naglasiti i to da je broj ulaznica ograničen. Na ulazu svaki posetilac dobija i staklenu čašu u koju može da sipa pivo.

Autor: Dnevnik

Komentari: