Za vikend se u kovid ambulantu na Novom naselju u Novom Sadu javio rekordan broj ljudi, čak 800, a samo u nedelju obavljeno je 480 pregleda.

Kovid ambulanta na Novom naselju je jedina ambulanta u Novom Sadu koja prima pacijente sa respiratornim akutnim simptomima 24 sata sa 8 ekipa u toku dana i 4 noću. Ovaj broj se može i povećati u slučaju da se epidemiološka situacija promeni. Brojevi telefona u kovid ambulanti: 021/4879-213, 215, 217, 231, 239 i 243. U okviru kovid ambulante Doma zdravlja “Novi Sad” na Novom naselju danas je počela sa radom i kovid ambulanta za decu. U slučaju da roditelj ili staratelj posumnja da je dete inficirano korona virusom, potrebno je da ga dovede u novoosnovanu kovid ambulantu s tim da, ako želi, može prvo da obavesti izabranog pedijatra i sa njim se dogovori oko daljih koraka.

Radno vreme kovid ambulante za decu je od 07:00 do 20:00 časova.

Pacijenti koji su do sada odlazili na preglede u objekat na Novom naselju, biće usmereni prema ambulantama: Jovan Jovanović Zmaj, Vršačka, Rumenačka, Jug Bogdan, Bulevar, kao i prema drugim raspoloživim ambulantama.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments