“Zajednici zajedno” za bolje društvo

       

Grad Novi Sad i kompanija NIS predstavili su rezultate višegodišnje uspešne saradnje kroz program društvene odgovornosti Zajednici zajedno koji NIS realizuje već 10 godina želeći da unapredi kvalitet života lokalnih zajednica širom Srbije.

Prisutnima na svečanosti u Gradskoj kući obratili su se gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i generalni direktor kompanije NIS Kiril Tjurdenjev.

Gradonačelnik Vučević je rekao da odlični rezultati Programa pokazuju koliko je dobra saradnja Grada i najveće kompanije u Srbiji, a čije je sedište u Novom Sadu.

“Ponosni smo što smo u Program, koji teži napretku društva, ulaganjem u nauku, obrazaovanje, kulturu, sport, socijalno preduzetništvo, uključeni od samog početka”, naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Generalni direktor kompanije NIS Kiril Tjurdenjev rekao je da je ponosan na deceniju dugo partnerstvo sa Gradom Novim Sadom, koje predstavlja potvrdu volje za dalje zajedničko delovanje na dobrobit Novog Sada i Novosađana.

Kroz različite programe društvene odgovornosti, NIS je od 2009. godine u razvoj Novog Sada uložio gotovo 300 miliona dinara. Od toga je samo kroz program Zajednici zajedno realizovano 86 projekata koji su doprineli poboljšanju uslova života Novosađana. Tako su, između ostalog, rekonstruisana i izgrađena dečja igrališta Predškolske ustanove Radosno detinjstvo, obnovljen je objekat Male stražare–Opservatorije na Petrovaradinskoj tvrđavi, uređen je Dunavski park, a značajno je unapređena i sportska infrastruktura Novog Sada. Pored toga, NIS i Grad Novi Sad su podržali brojne kulturne i sportske manifestacije među kojima je i Sterijino pozorje, poboljšali uslove za rad i boravak u Domu Veternik. Takođe, u okviru Programa u Novom Sadu je otvorena i prva Kancelarija za auto-sedišta kako bi se jačala bezbednost najmlađih u saobraćaju, dok je na Štrandu uređeno prvo kombinovano dečje igralište u Srbiji, prilagođeno deci sa invaliditetom.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: