Šta da pričam, ja danas ne znam nikog ko ti je sličan. Mnogi su me danima pitali gde to idem i od kojih lidera i tako dalje sam dobio poziv, od bistrookih!
Legendarni novosadski kantautor Đorđe Balašević pored toga što je ostavio neizbrisiv trag širom Balkana, to je učinio i mnogo dalje, u dalekoj Africi, u državi Zambiji.

Sin Đorđa Balaševića, Aleksa, dobio je poziv iz Lusake, glavnog grada Zambije da zajedno sa svojom suprugom i najbližim saradnicima prisustvuje ceremoniji u čast pokojnog kantautora.

POZIV IZ LUSAKE

Osnivač jedne od najpopularnijih MMA organizacija ovog dela Evrope, “Megdana” imaće prijem kod premijera, ministara i gradonačelnika Luksaka, a Aleksa se po polasku obratio iz aviona.

– Šta da pričam, ja danas ne znam nikog ko ti je sličan. Mnogi su me danima pitali gde to idem i od kojih lidera i tako dalje sam dobio poziv, od bistrookih! Znali smo da ih ima u Jugoslaviji, nekoliko u Poljskoj, Bugarskoj ali eto… i u Zambiji. Jedna velika, daleka država me je lično pozvala povodom ceremonije, saradnje i znaka zahvalnosti povodom tate. U pitanju je najviši protokol, ne smem još uvek da kažem dok ne dobijem odobrenje, pa ćemo, nadam se sutra, objasniti i reći gde su to sve njegove reči upamćene i večne – napisao je Aleksa.

POČAST PANONSKOM MORNARU

Zambija će odati počast Balaševiću za borbu protiv rasizma. Nakon Ljubljane, Novog Sada, Podgorice, Zagreba, Skoplja, pa i bugarskih i poljskih gradova, još jedna država, koja je tri puta veća i od bivše Jugoslavije, odaje počast bivšem ambasadoru Ujedinjenih nacija i kantautoru Đorđu Balaševiću.

Sanja Kužet

6 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dada
19/07/2021 12:57

A on je monah, reziser, teniser, baletan, ulicni svirac, sin pokojnog pevaca ili nesto trece? Mozda i sve to pa da se napise knjiga o njemu kao o Aci Lukasu? Kao leti prvom klasom, klasican instagram zivot, a zapravo za 5 godina rasprodace sve iz kuce da stavi zimske gume na auto.

Kokalo
19/07/2021 13:23

Svaka cast. Bravo Aleksa!

Blagoje
19/07/2021 14:46

Predivno je biti sugradjanin sa ovom familijom!
Samo napred legendo, Novi Sad je uz tebe!

Sofka
19/07/2021 14:53

AUUU DA SE NAJEŽIŠ KAKQV PRIZOR

Jecka
19/07/2021 19:00

Ni ja ne znam nikog ko mu je slican,fali mnogo!

VXZ
20/07/2021 00:20

Balaševizam. Nauka pod obavezno u škole! <100