FOTO: Balkan Info

Nebojši Tubiću Žapcu (58) iz Novog Sada, osumnjičenom za nanošenje teških povreda sa smrtnim ishodom investitoru Spasoju Miličeviću (63) iz Novog Sada, posle više od pola godine ukinuta je mera pritvora i on će se u daljem procesu braniti sa slobode, piše „Dnevnik”.

Žabac se na slobodi našao jer novosadsko tužilaštvo nije u zakonskom roku od šest meseci podiglo optužnicu u tom slučaju, pa nije postojao dalji osnov ni da bude u pritvoru Okružnog zatvora na Klisi niti u kućnom  pritvoru s nanogvicom, što su mere koje su mu ranije izricane.

Izvor „Dnevnika” predočava da je Žabac u petak, 25. maja, pušten iz pritvora Okružnog zatvora u Novom Sadu, u koji je bio vraćen nedelju dana ranije jer nije poštovao zabranu napuštanja stana bez odobrenja. Utvrđeno je, naime, da je stan napuštao i bez prethodno dobijenog odobrenja. U nekoliko slučajeva, kako se saznaje, poverenici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, nisu ga prilikom kontrole pronašli kod kuće. Nekoliko puta je tražio odobrenje da izađe iz stana, i to mu je svaki put omogućeno.  Tubić je, međutim, bio viđen u gradu i kada za to nije imao dozvolu, a navodno je šetao i po jednom tržnom centru.

Nebojša Tubić Žabac osumnjičen je za nanošenje teških povreda sa smrtnom posledicom sugrađaninu Spasoju Miličeviću (63) 8. novembra 2017.

Vlasnik zanatske građevinske radnje „Kondor” na Bulevaru despota Stefana napadnut je na parkingu ispred broja 9.

Dnevnik piše da su tada od komšija saznali da se Spasoje poslednjih dana žalio da mu prete, tvrdeći da neko želi da „stavi šapu” na njegov magacin, ispred kojeg je i pretučen. Nakon hapšenja, Tubiću je pritvor produžavan dva puta. Njegov advokat je početkom marta uložio žalbu i zatražio da njegov klijent tokom istrage nosi nanogicu i boravi u kućnom pritvoru. Sud je tada odbio zahtev, ali ga je 18. marta prihvatio.

’’Meni je pola lobanje plastično, ne mogu svega da se setim. Mogu da iznesem ono što znam, a znam da ga ja nisam ubio i to negiram’’, rekao je tada na saslušanju Tubić.

Nebojša Tubić Žabac važi za jednog od poslednjih preživelih ”žestokih momaka srpskog podzemlja”, koji su obeležili devedesete godine prošlog veka. Povezivali su ga s mnogim kriminalnim bosovima, počev od Željka Ražnatovića Arkana, pa do Sretena Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam, koga je često posećivao u zatvoru „Zabela”, prenosili su mediji.

Često je u javnosti govorio o događajima i ljudima iz srpskog i crnogorskog podzemlja. Pre šest godina u jednoj pucnjavi u centru Novog Sada Žabac je teško ranjen u glavu. Za to delo optužen je Goran Cvijetić (42) iz Budisave. Posle niza operacija u bolnicama u Novom Sadu i na Tajlandu, Žabac je uspeo da preživi i gotovo se u potpunosti oporavi. Nedavno je tvrdio da tada nije bio meta on, već njegov drug, a da se on slučajno zatekao u tom restoranu. Javnosti je poznat i po dugogodišnjoj vezi s pevačicom Gocom Božinovskom.

Izvor: Dnevnik

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments