Tradicionalno Akustično Kompozitorsko Takmičenje – TaktFest biće održano sedmi put 25. i 26. avgusta u Novom Sadu. Cilj festivala je promocija autorske, akustične muzike mladih izvođača i muzičkih grupa.

“TaktFest 2018″ održaće se u Kulturnom centru LAB, Dr. Hempta 2 (odmah nakon Futoškog parka) u Novom Sadu.

Pravo učešća na festivalu imaju pojedinci i muzičke grupe, autori muzičkih dela bez obzira na geografsko poreklo učesnika i žanr muzike, a u skladu sa pravilima i etičkim kodeksom festivala. Na festivalu se učestvuje sa jednom autorskom pesmom. Pesma sa kojom se učestvuje na festivalu ne sme biti deo zvaničnog izdanja. Takmičari autorske pesme treba da izvedu na akustičnoj postavci instrumenata, bez upotrebe efekata ili dodataka koji menjaju osnovnu boju instrumenta.

Pobednike očekuju i nagrade, muzička oprema, učešće na festivalima u zemlji i okruženju, a svi finalisti dobijaju i izmontiran video material jedne pesme sa nastupa.

U revijalnom delu programa posetioci će imati priliku da pogledaju dva dokumentarna filma uz pomoć Dok’n’Ritam festivala iz Beograda. Prvi film ”Limunovo drvo” Branka Radakovica je priča o kultnoj muzičkoj grupi koju su osnovali Milan Mladenović, Milan Stefanović i Dragomir Mihailović. Drugi film “Charlatan Magnifique” govori o neponovljivom Manjifiku, koji je režirala Maja Pavlin.

U revijalnom delu programa organizovane su i radionice za decu uz pomoć Filozofovog oblutka iz Budimpešte, kao i “Vodotoranj – cirkuski art show”, radionica svetlosnog oslikavanja sa “Meetlab“ iz Budimpešte, revijalini nastupi prošlogodišnjeg pobednika Astora Lajke, kao i Branka Radakovića, “Happy Hippy banda” i drugih. Biće predstavljen i Rok kamp za devojčice, jedinstven projekat koji već nekoliko godina osnažuje najmlađe pripadnice lepšeg pola da se bave muzikom. Celokupan program festivala biće dostupan na sajtu festivala.

Organizator ovog festivala je Asocijacija Kulturanova. Kulturanova postoji zvanicno 18 godina i za to vreme uspela je da sprovede preko 70 projekata iz oblasti kulture jedan je od osnivača Opens2019, članica je mnogih domaćih i svetskih mreža, a trenutno radi i na 4 evropska projekta.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments