Zatvaranje moto sezone 22. septembra

       

Moto unija Srbije u saradnji sa Blokstok festivalom u subotu 22. septembra u Novom Sadu tradicionalno organizuje zatvaranje moto sezone u Srbiji.

Okupljanje je zakazano za 12 časova na Mišeluku, a sat kasnije kreće defile novosadskim ulicama. Vožnja se završava na platou ispred hostela Hajdučka noć na Ribnjaku, gde će biti organizovan koncert rokenrol muzike.

“Nastupiće bend Crni Paun našeg proslavljenog sportiste Nenada Pagonisa, koji je ove godine na Blokstoku napravio sjajnu atmosferu. Pored njih, tu su i prijatelji Moto Unije, bend Usamljeni jahači. Ozvučenje i rasveta će biti na znatno ozbiljnijem nivou nego ranijih godina, a ulaz na koncert je slobodan i svi su dobrodošli”, kažu iz Blokstok festivala.

Motociklizam potencijalno može imati povoljan uticaj na turizam i privredu Novog Sada, objašnjava predsednik Moto unija Vojvodine i Srbije Saša Malinović.

“Prema nekim procenama u našu zemlju na svim graničnim prelazima uđe blizu 300.000 motocikala, dok gotovo dve trećine od tog broja prođe autoputem pored Novog Sada. Nažalost, mali broj zaista i svrati u grad. Smatramo da je moguće iskoristiti ovaj ogromni turistički potencijal, naročito ako uzmemo u obzir da Novi Sad u poslednjih nekoliko godina izrasta u centar bajkerske subkulture u regionu. Potrebno je ponuditi interesantan sadržaj koji će naš grad pozicionirati na evropsku mapu, i na tome uz podršku Grada uspešno radimo”, dodaje Malinović.

Očekuje se da na defileu bude premašen prošlogodišnji rekord od 880 motora, a za to je potrebno da svi ljubitelji motocikala dođu na Mišeluk i Ribnjak, nezavisno od toga da li su članovi nekog kluba ili ne, odnosno koje su kubikaže njihovi dvotočkaši. Čuveni bajkerski pasulj je i ovoga puta deo kolorita, a osveženje na šankovima će biti dostupno po popularnim cenama.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments